16 Nisan 2012 Pazartesi
Ekonominin Bakanı Çağlayan'dan: Kadınlara Tam Destek
İzmir Ticaret Odası (İTO) İş Kadınları Konseyi'nin ikincisini düzenlediği 'İş Kadınları Ticari Platformu'nun açılışını Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptı. Sahibi veya yöneticisi kadın olan yaklaşık 250 firmayı buluşturan platformun açılışında konuşan Bakan Çağlayan, İzmirli iş kadınlarına yurtdışı gezilerde öncelik sözü verdi. Organize sanayi bölgelerinde kreş açılacağını müjdeleyen Çağlayan, İzmir Ticaret Odası'nın aldığı her meslek komitesinde en az bir kadın kontenjanı önerisine de destek vererek, "Bu kontenjanın İTO yönetimine de yansımasını istiyorum" dedi.
Toplantıya İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Bakan Çağlayan için yaptırdığı ihracat kupası sürprizi damgasını vurdu. Demirtaş'tan kupayı alan Çağlayan, "Hayatta hiç kupa almamıştım. Bu ilk oldu. Bu kupayı Türk özel sektörü adına alıyorum" dedi.
İzmir Hilton Oteli'nde düzenlenen '2. İş Kadınları Ticari Platformu'nun açılışına Eski Devlet Bakanları Işılay Saygın, Ayfer Yılmaz, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli ve Rıfat Sait ile CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam katıldı. Sudan Devlet Bakanı Abdülkerim Adam da toplantıya katılınca Bakan Çağlayan, "5 bakanlı toplantı yapıyoruz" diye espri yaptı.
İhracat Konseyi Kuracaklar
Toplantının açılışında konuşan İTO İş Kadınları Konseyi Kurucu Başkanı Asuman Nardalı Tokuş, gelecek seçimlerde her meslek komitesinde en az bir kadın üye olması için oda olarak karar aldıklarını belirterek, Bakan Çağlayan'dan bu konuda destek istedi. İş Kadınları Ticari Platformu'nu gelecek yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerinden ve yurtdışından gelen iş kadınlarının katılımı ile yapacaklarını açıklayan Tokuş, "Türkiye İhracatçı Kadınlar Konseyi'ni kurarak ilk toplantıyı sizinle yapmak istiyoruz. İş gezilerinde sizden destek ve teşvik bekliyoruz, kontenjan talep ediyoruz. Uçaklar dolusu işadamı ile yurtdışına gidiyorsunuz. Biz de bu gezilerde öncelik istiyoruz" dedi.
İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, kadınların iş hayatına katılmasının çağdaşlığın önemli göstergesi olduğunu söyledi. Özpoyraz, "Elini taşın altına koyan kadınları tebrik ediyorum" diye konuştu.
Yönetimde Yer Alın
Çağlayan ise iş platformuna olan katılımın kendisini sevindirdiğini söyledi. Çağlayan, "Kadim dostum Ekrem Demirtaş'ı ve Asuman kardeşimi tebrik ediyorum. Böyle kalabalık salon beklemiyordum. İTO İş kadınları Konseyi iki yaşında, daha çiçeği burnunda. İkinci toplantının böylesine kalabalık olması son derece önemli. Tebrik ediyorum. Biz parti olarak kadınlara pozitif ayrımcılık yapan bir partiyiz. Bunu siyaset yapmak için söylemiyorum. Kadınları her alanda görmek bizleri mutlu ediyor. Meslek komitelerinde mutlaka bir bayanın meslek komitesinde olması önemli. Ancak bunun yönetim kuruluna da bunun yansımasını istiyorum. Bunu yağ çekmek için söylemiyorum. Sizler bizim gönüllerimizin baş tacısınız. İzmir'in bu alanda yaptığı çalışmaları, etkinlikleri çok yakından takip ediyorum. Kadınlar iş dünyasında daha çok yer almalı. TÜSİAD gibi bir dernek belki işadamları unvanını değiştirilebilir. Bu derneğin hem şimdiki hem önceki başkanının kadın olması çok önemli. Partilerin birlikte hareket ederek meclisten çıkarmış olduğumuz Kadına Şiddetin Önlenmesi ve Ailenin Korunması Yasası bana göre çok önemli bir yasa olmuştur. Bu tür çalışmalar bunan sonra devam edecek. Biz kadına karşı ayrımcılığı ırkçılıktan daha beter kabul ediyoruz" dedi.
Kreş Müjdesi
İzmir'de 19 organize sanayi bölgesi olduğunu belirten Çağlayan, Türkiye'de organize sanayi bölgesi kurmuş, bölgelerin patronluğunu yapmış bir kişi olarak bölgelerde kreş açılması için yapılan çalışmaları çok önemsediğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bu konuda çalışmaları sürdürdüğünü belirten Çağlayan, "Bunu süratle Türkiye'nin incisi, Ege'nin birincisi İzmir'deki organize sanayi bölgeleri en iyi şekilde değerlendirecek" dedi.
Kurtuluş savaşında Türk kadınının sırtında top ve cephane taşıdığını, çocuklarını vatan için şehit olmaya gönderdiğini kaydeden Çağlayan, ancak artık savaşların topla tüfekle değil ekonomi ile yapıldığını söyledi. Çağlayan, "Ülkemizin İstiklal Savaşı'nda kahramanlık gösteren kadınlarımız ekonominin kahramanı olarak görevde. Sizleri gönülden kutluyorum. Fakat 54 binden fazla ihracatçımız için kadın ihracatçı sayısı sadece 5 bin. Daha çok alacak yolumuz var. Yurtdışı seyahatlerde sizlerin bize katılması bize onur verir. Hemen talimatı veriyorum. Bütün gezilerin koordinatörlüğü bakanlığımda. Mustafa (Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu) anlaştık mı? Birinci sıraya kadınları koyacaksın" diye konuştu.
Türkiye'ye vefa borcunu 2023'te ilk 10 ekonomiye girerek ödeyeceklerini belirten Çağlayan, 2023'te 500 milyar dolar mal ihracatı, 150 milyar dolar hizmet ihracatı, 25 bin dolar kişi başı gelir ve 2 trilyon dolar ülke geliri hedeflediklerini söyledi. Bu hedefe kadınlar, erkekler ve genç girişimcilerle omuz omuza varacaklarını dile getiren Çağlayan, "Ancak kadınların ekonomiye katılımında sondan dördüncüyüz. AB'de 100 kadından 59'u çalışırken ülkemizde bu oran 22. Çalışan her 100 kadından sadece 13'ü işveren ya da kendi hesabına çalışıyor. Ege'de 100 kadından 9'u kendi hesabına ve işveren olarak çalışıyor" dedi.
İzmir İşaret Fişeği Olacak
Bugüne kadarki en cazip teşvik modelini hazırladıklarını belirten Çağlayan, yeni teşvik yasasının gelecek hafta yasalaşması için tüm partilerin el ele vereceğini kaydetti. Yeni modelde yine İzmir'in birinci bölge olduğunu ifade eden Çağlayan, "İzmir gelişmiş ilimiz. Birinci bölge yapmaktan dolayı mahcubiyetimiz yok. İzmir gelişmiş, ne yapalım? Ama buradaki 19 organize sanayi bölgesine yatırım yapanlar 2. bölge teşviklerinden faydalanacak. İnşallah 19 değil 29, 39 organize sanayi bölgesi olan bir il olursunuz. Teşvik sistemin dört bacağından ikisi olan stratejik ve büyük projeler için ister İzmir ister İstanbul ister Hakkari, aynı teşviği alacak. Yüksek teknoloji ve yüksek katmadeğer içeren yatırımlarda hepsi aynı teşviği alacak. İzmir de stratejik sektör ve büyük ölçekli yatırımlarda işaret fişeği olacaktır" dedi.
Bu Kupa Sizin
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İş Kadınları Platformu'na İran'dan katılım olduğunu, gelecek yıl daha geniş ve daha uluslararası organizasyon düzenlemeyi öngördüklerini söyledi. Cumhuriyet döneminin ihracat rekoru olan 135 milyar doları Bakan Çağlayan'ın kırdığını belirten Demirtaş, Çağlayan'a özel olarak yaptırdıkları kupayı verdi. Çağlayan ise çocukluğundan bu yana futbol, folklor, müzik ile uğraştığını ama ilk defa bir kupa sahibi olduğunu söyledi. Çağlayan, "Bu kupa benim değil, bu kupa sizin. Gerçek sahibi sizlersiniz. Dünyanın bir çok ülkesi ekonomik krizdeyken, ihracatımızın üçte ikisini yaptığımız Avrupa, Afrika ve Ortadoğu krizler yaşarken, 135 milyar dolar mal, 40 milyar dolar hizmet ihracatı yaptık. Ama biz sadece tefrişat yaptık. Hükümet olarak görevimiz önünüzü açmak. 3 yılda dünyanın etrafını 25'den fazla turlayarak, 1 milyon kilometreden fazla uçuş yapan biri olarak söylüyorum. Bu başarı Türk özel sektörünün. Bu kupayı Türk özel sektörü adına sizden alıyorum" şeklinde konuştu.
İzmir Neden Dubai Olmasın?
İzmir'in 8 milyar dolar ihracat yaptığını, aldığı yatırımın 4 katını vergi olarak ödeyen bir şehir olduğunu belirten Çağlayan, 2023 hedeflerini yakalama konusunda İzmir'e büyük görev düştüğünü açıkladı. Çağlayan, şöyle devam etti: "2023 hedeflerini yakalama konusunda lojistik ve enerjiye yatırımlar önemli. Enerji ve lojistiğe 10 yılda 250 milyar dolar yatırım yapacağız. Çandarlı Limanı ile İzmir çok önemli ticaret ve aktarma merkezine kavuşacak. Çandarlı ve Mersin'deki konteyner limanları dünyanın en büyük limanları arasına girecek. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın yüküne talip olacağız. Türkiye'yi home port (ana liman) bir Dubai, Hollanda yapmak istiyoruz. İzmir'in Hong Kong'tan, Rotterdam'dan, Dubai'den bir eksiği var mı? Fazlası var."
15 Nisan 2012 Pazar
"İş Kadınları Ticari İletişim Platformu"
İzmir Ticaret Odası (İzTO) İş Kadınları Konseyi'nce
düzenlendi. İzmir Hilton Oteli Barbaros Paşa Salonu'nda 13 Nisan 2012 Cuma günü düzenlenen 2. İş Kadınları Ticari Platformu'nu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan açtı.
— Figen Beloğlu, Saadet Erciyas, Selami Özpoyraz, Asuman Nardalı Tokuş, Şebnem Bursalı, Mehmet Zafer Çağlayan ve Betül Elmasoğlu ile birlikte.
Yeni TTK ya hazır mıyım?
TTKMETRE Üye Girişi
TTKMETRE’ye giriş yapabilmeniz için üye olmanız gerekmektedir. Üyelik kaydı için Yeni Üye olmak istiyorum linkini tıklayarak TTKMETRE’ye girişte kullanacağınız kullanıcı adı ve şifrenizi oluşturabilirsiniz.
http://www.tobb.org.tr/Sayfalar/ttkmetre.aspx
13 Nisan 2012 Cuma
Gerçekten mükemmel bir organizasyondu
3 kıta İzmir'de buluştu
İzmir Ticaret Odası ve Marmara Grubu Vakfı işbirliğiyle '3 Kıta 1 Deniz: İzmir Buluşması'na 38 ülkeden 4 cumhurbaşkanı 9 eski cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 18 bakan, 17 milletvekili katıldı
SİNAN DOĞAN
15. Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında İzmir Ticaret Odası ile Marmara Grubu Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "3 Kıta 1 Deniz: İzmir Buluşması", Swissotel Grand Efes'te yapıldı. Buluşmaya 38 ülkeden 4 Cumhurbaşkanı, 9 eski cumhurbaşkanı, 2 cumhurbaşkanı yardımcısı, 1 başbakan, 3 başbakan yardımcısı, 18 bakan, 17 milletvekili ve 245 davetli katıldı. Zirvede alınan kararlar bugün yayınlanacak "sonuç bildirgesiyle" kamuoyuna duyurulacak.
ŞİMŞEK: DURMAK YOK
Konuk devlet adamlarına seslenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 75 milyon nüfusunun 2050'de 100 milyona, 772 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılası'nın 5.2 trilyon dolara çıkacağını söyledi. Türkiye'nin milli gelirde dünyada 16. sırada yer aldığına dikkat çeken Şimşek, 2050'de dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinden bazılarını geride bırakacaklarını açıkladı. Şimşek, "Durmak yok yola devam" dedi.
Dünyanın en büyük küresel krizinin geride kaldığını ancak ülkelerin toparlanmasının kolay olmayacağını belirten Şimşek, gelişmiş ülkelerin borç sorununun büyümeyi sınırlayacağını açıkladı. Son 30 yılda gelir dağılımının bozulduğunu kaydeden Şimşek, "En zengin ile en fakir arasındaki fark 9 kat. İşbirliği ve dayanışma içinde olmazsak, değişen güç dengeleri içinde dünya maalesef çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir. Uluslararası terörizmden küresel finans sıkıntısına, küresel ısınmadan temiz suya kadar bir çok konuda birlikte çalışmamız lazım" diye konuştu.
TÜRKİYE ÇOK ŞANSLI
Türkiye'nin küresel krizden çok hızlı çıktığını belirten Şimşek, "Rekor düzeyde istihdam yarattık. Türkiye hakikaten şanslı. İşsizliği ve yoksulluğu azalttık. Evimizi düzene soktuk. Bütçe açığını düşürdük. Kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 40'ın altına geriledi. Bankacılık sektörü hiç desteğe ihtiyaç duymadan karlı şekilde güçlü sermaye yapısı ile faaliyet göstermeye devam etti. Verimlilik ve istihdam artışıyla büyüyeceğiz. Bütün bunlar için reform, eğitime yatırım, rekabet gücü artışı gerekiyor. Türkiye'nin tasarruf oranı ve rekabet gücü düşük. Enerjide dışa bağımlıyız. Bu bizim için ciddi ayak bağı. Biz eğitim, sağlık, ar-ge, finansal derinleşme, altyapı, enerjiye ciddi önem veriyoruz. Eğitime ayırdığımız bütçe payını 5 kat artırdık" diye konuştu.
Yeni teşvik sistemi ile yatırımcılar için muazzam bir destek sunduklarını dile getiren Şimşek, "Türkiye'nin neresinde yatırım yaparsanız, neredeyse vergi yok. Türkiye'nin doğusu, güneydoğusu Türkiye'nin Çin'i olmaya aday" dedi.
'Yaz Davos'u düzenleyelim
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konuk ülkelerden İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi. Demirtaş, İzmir'in Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi'nin işaret noktası olduğunu belirtti. Liderlere seslenen Demirtaş, "Biz sizi İzmir'e gelmiş kabul etmiyoruz. İzmir iş ve tatil için bir cennettir. Sizleri, dünya çapındaki lider ve ekonomistleri burada toplayalım. Bir ekonomik forum yapalım. Davos kış koşullarında yapılıyor. Herkes kürk yakalı montlarla görüntü veriyor. Biz yaz Davos'u yapalım. Ben bugün (Cuma) bir toplantı vesilesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gideceğim. Yaz Davos'unun 2012'nin ağustos veya eylülünde düzenlenmesini isteyeceğim. Başbakanımızın da desteği önemli. Maliye Bakanımız da bize yardımcı olursa mutlu oluruz. Çeşme'de kravatsız, belki terliklerle bir toplantı düzenleriz" dedi.
GELİR ADALETSİZLİĞİ
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, dünyadaki gelir adaletsizliğin açlık, yoksulluk yarattığını söyledi. Özpoyraz, bu sorunun sadece yoksulların değil zengin ülkelerin de sorunu haline gelmeye başladığını söyledi.
Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver, zirveye verdiği destek nedeniyle Demirtaş ve Özpoyraz'a teşekkür etti. İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, konuk devlet adamlarından EXPO 2020 için destek istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, aynı duyguları paylaşan insanların anlaştığını belirterek, "Aynı duyguları paylaşmak için daha çok biraraya gelelim" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından cumhurbaşkanlarının katıldığı 'Açlık, Yoksulluk ve İşsizlik' toplantısı düzenlendi. Toplantıda ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğinin azaltılması ve gelişmekte olan ülkelerin zenginleşmesi için işbirliğinin artırılması, savunma harcamalarının azaltılması gerektiğini vurguladı.
HANGİ LİDERLER KATILDI?
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Karadağ Cumhurbaşkanı Flip Vujanovic, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorje Ivanov Bulgaristan 2. Cumhurbaşkanı Zhelyu Zhelev, Bulgaristan 3. Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov, Estonya 3. Cumhurbaşkanı Arnold Rüütel, Kosova 1. Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Moğolistan 1. Cumhurbaşkanı Natsagiin Bagabandi, Moğolistan 2. Cumhurbaşkanı Punsalmaagin Ochirbat,Nijerya 12. Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo. Romanya 2. Cumhurbaşkanı Ion Ilicescu, Romanya 3. Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu. Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanoğlu, Gagavuzya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Vitaliy Kürkçü, Kosova Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari Lila,Makedonya Başbakan Yardımcısı Abduhakim Ademi, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vujica Lazovic. Azerbaycan Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Mardanov, Afganistan Ekonomi Bakanı Sherzai Mohd Yusuf, Bosna Hersek Federal Enerji Bakanı Erdal Trhulj, Bosna Hersek İletişim Bakanı Damir Hadziç,Bosna Hersek Federal Eğitim Bakanı Damir Masiç, Bosna Hersek Federal Finans Bakanı Ante Krajina, İran Ekonomi Bakanı Dr. Mohammed Reza Farzin, Irak Planlama Bakanı Ali Yusuf Şükrü, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Temir Sariev, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini, Moritanya Kalkınma Bakanı Dr. Sidi Ould Bebha Ould Tah,Sudan Devlet Bakanı Mohtar Abdül Karim Adam, Türkmenistan Finans Bakanı Durdylyyev Durdyly, Ürdün Bayındırlık Bakanı Yahya Kıspi.
İzmir Ticaret Odası ve Marmara Grubu Vakfı işbirliğiyle '3 Kıta 1 Deniz: İzmir Buluşması'na 38 ülkeden 4 cumhurbaşkanı 9 eski cumhurbaşkanı, 1 başbakan, 18 bakan, 17 milletvekili katıldı
SİNAN DOĞAN
15. Avrasya Ekonomi Zirvesi kapsamında İzmir Ticaret Odası ile Marmara Grubu Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "3 Kıta 1 Deniz: İzmir Buluşması", Swissotel Grand Efes'te yapıldı. Buluşmaya 38 ülkeden 4 Cumhurbaşkanı, 9 eski cumhurbaşkanı, 2 cumhurbaşkanı yardımcısı, 1 başbakan, 3 başbakan yardımcısı, 18 bakan, 17 milletvekili ve 245 davetli katıldı. Zirvede alınan kararlar bugün yayınlanacak "sonuç bildirgesiyle" kamuoyuna duyurulacak.
ŞİMŞEK: DURMAK YOK
Konuk devlet adamlarına seslenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin 75 milyon nüfusunun 2050'de 100 milyona, 772 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılası'nın 5.2 trilyon dolara çıkacağını söyledi. Türkiye'nin milli gelirde dünyada 16. sırada yer aldığına dikkat çeken Şimşek, 2050'de dünyanın en gelişmiş 7 ülkesinden bazılarını geride bırakacaklarını açıkladı. Şimşek, "Durmak yok yola devam" dedi.
Dünyanın en büyük küresel krizinin geride kaldığını ancak ülkelerin toparlanmasının kolay olmayacağını belirten Şimşek, gelişmiş ülkelerin borç sorununun büyümeyi sınırlayacağını açıkladı. Son 30 yılda gelir dağılımının bozulduğunu kaydeden Şimşek, "En zengin ile en fakir arasındaki fark 9 kat. İşbirliği ve dayanışma içinde olmazsak, değişen güç dengeleri içinde dünya maalesef çok büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabilir. Uluslararası terörizmden küresel finans sıkıntısına, küresel ısınmadan temiz suya kadar bir çok konuda birlikte çalışmamız lazım" diye konuştu.
TÜRKİYE ÇOK ŞANSLI
Türkiye'nin küresel krizden çok hızlı çıktığını belirten Şimşek, "Rekor düzeyde istihdam yarattık. Türkiye hakikaten şanslı. İşsizliği ve yoksulluğu azalttık. Evimizi düzene soktuk. Bütçe açığını düşürdük. Kamu borcunun milli gelire oranı yüzde 40'ın altına geriledi. Bankacılık sektörü hiç desteğe ihtiyaç duymadan karlı şekilde güçlü sermaye yapısı ile faaliyet göstermeye devam etti. Verimlilik ve istihdam artışıyla büyüyeceğiz. Bütün bunlar için reform, eğitime yatırım, rekabet gücü artışı gerekiyor. Türkiye'nin tasarruf oranı ve rekabet gücü düşük. Enerjide dışa bağımlıyız. Bu bizim için ciddi ayak bağı. Biz eğitim, sağlık, ar-ge, finansal derinleşme, altyapı, enerjiye ciddi önem veriyoruz. Eğitime ayırdığımız bütçe payını 5 kat artırdık" diye konuştu.
Yeni teşvik sistemi ile yatırımcılar için muazzam bir destek sunduklarını dile getiren Şimşek, "Türkiye'nin neresinde yatırım yaparsanız, neredeyse vergi yok. Türkiye'nin doğusu, güneydoğusu Türkiye'nin Çin'i olmaya aday" dedi.
'Yaz Davos'u düzenleyelim
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, konuk ülkelerden İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için destek istedi. Demirtaş, İzmir'in Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi'nin işaret noktası olduğunu belirtti. Liderlere seslenen Demirtaş, "Biz sizi İzmir'e gelmiş kabul etmiyoruz. İzmir iş ve tatil için bir cennettir. Sizleri, dünya çapındaki lider ve ekonomistleri burada toplayalım. Bir ekonomik forum yapalım. Davos kış koşullarında yapılıyor. Herkes kürk yakalı montlarla görüntü veriyor. Biz yaz Davos'u yapalım. Ben bugün (Cuma) bir toplantı vesilesi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gideceğim. Yaz Davos'unun 2012'nin ağustos veya eylülünde düzenlenmesini isteyeceğim. Başbakanımızın da desteği önemli. Maliye Bakanımız da bize yardımcı olursa mutlu oluruz. Çeşme'de kravatsız, belki terliklerle bir toplantı düzenleriz" dedi.
GELİR ADALETSİZLİĞİ
İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, dünyadaki gelir adaletsizliğin açlık, yoksulluk yarattığını söyledi. Özpoyraz, bu sorunun sadece yoksulların değil zengin ülkelerin de sorunu haline gelmeye başladığını söyledi.
Marmara Grubu Vakfı Başkanı Akkan Suver, zirveye verdiği destek nedeniyle Demirtaş ve Özpoyraz'a teşekkür etti. İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, konuk devlet adamlarından EXPO 2020 için destek istedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, aynı duyguları paylaşan insanların anlaştığını belirterek, "Aynı duyguları paylaşmak için daha çok biraraya gelelim" dedi.
Açılış konuşmalarının ardından cumhurbaşkanlarının katıldığı 'Açlık, Yoksulluk ve İşsizlik' toplantısı düzenlendi. Toplantıda ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğinin azaltılması ve gelişmekte olan ülkelerin zenginleşmesi için işbirliğinin artırılması, savunma harcamalarının azaltılması gerektiğini vurguladı.
HANGİ LİDERLER KATILDI?
Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi, Gagavuzya Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal, Karadağ Cumhurbaşkanı Flip Vujanovic, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorje Ivanov Bulgaristan 2. Cumhurbaşkanı Zhelyu Zhelev, Bulgaristan 3. Cumhurbaşkanı Petar Stoyanov, Estonya 3. Cumhurbaşkanı Arnold Rüütel, Kosova 1. Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu, Moğolistan 1. Cumhurbaşkanı Natsagiin Bagabandi, Moğolistan 2. Cumhurbaşkanı Punsalmaagin Ochirbat,Nijerya 12. Cumhurbaşkanı Olusegun Obasanjo. Romanya 2. Cumhurbaşkanı Ion Ilicescu, Romanya 3. Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu. Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Nermin Niksic, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanoğlu, Gagavuzya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Vitaliy Kürkçü, Kosova Başbakan Yardımcısı Mimoza Kusari Lila,Makedonya Başbakan Yardımcısı Abduhakim Ademi, Karadağ Başbakan Yardımcısı Vujica Lazovic. Azerbaycan Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Mardanov, Afganistan Ekonomi Bakanı Sherzai Mohd Yusuf, Bosna Hersek Federal Enerji Bakanı Erdal Trhulj, Bosna Hersek İletişim Bakanı Damir Hadziç,Bosna Hersek Federal Eğitim Bakanı Damir Masiç, Bosna Hersek Federal Finans Bakanı Ante Krajina, İran Ekonomi Bakanı Dr. Mohammed Reza Farzin, Irak Planlama Bakanı Ali Yusuf Şükrü, Kırgızistan Ekonomi Bakanı Temir Sariev, Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Makedonya Ekonomi Bakanı Valon Saracini, Moritanya Kalkınma Bakanı Dr. Sidi Ould Bebha Ould Tah,Sudan Devlet Bakanı Mohtar Abdül Karim Adam, Türkmenistan Finans Bakanı Durdylyyev Durdyly, Ürdün Bayındırlık Bakanı Yahya Kıspi.
12 Nisan 2012 Perşembe
Şirketlere hibe ve destek veren kurum ve kuruluşlar
Posted By Tuğba Ayaydın On 11 Nisan 2012 @ 09:39 In Girişimcilik | No Comments
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Ar-Ge alanında vergiden muafiyet ve atık su bedeli alınmaması desteği sağlıyor.
Ekonomi Bakanlığı: Yerli ve yabancı yatırımları teşvik etmek amacıyla vergi istisnası, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinde bulunuyor.
Eximbank: Pazarlama [1] ve yurtdışında mağaza açılması gibi işletmelere ihracat kredi desteği sağlıyor.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı: Ar-Ge, işletme ve yatırım alanlarında destek veriyor. Destek miktarı programa göre değişiyor.
Kredi Garanti Fonu: Yatırım ve işletme alanında reel sektöre kredi kefaleti konusunda katkı sağlıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Enerji verimliliği alanında firmalara yatırım ve işletmeye yönelik 500 bin liraya kadar kaynak sağlıyor.
KOSGEB [2]: İşletme, Ar-Ge ile esnaf ve sanatkarlara yönelik çok sayıda destek programı bulunuyor. Faizlerin yanı sıra proje, eğitim [3], danışmanlık ve istihdam alanında işletmelere destek sağlanıyor.
Türkiye İş Kurumu: İstihdamın artırılmasına yönelik SGK prim teşviki ile kurs programı imkânı sunuluyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı: Eğitim alanındaki yatırımlara Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyeti imkânı sunuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Turizm sektörüne yönelik yatırım ve işletmelere destek sağlanıyor. Teşvikler arasında elektrik ve su ücretlerinin yanı sıra haberleşme ve çalışanlara yönelik kolaylıklar bulunuyor.
TESKOMB: Şirketlere yatırım ve işletme teşviklerinin yanı sıra esnaf ve sanatkara uygun faiz oranlarında kredi desteği sunuyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Ar-Ge ve yatırım alanlarında hem bireysel hem de işletme olarak farklı destek programları bulunuyor. Hayvancılık kredisi, faiz indirimli tarımsal kredi ve alan bazlı tarımsal destekler bunlardan birkaçı.
Avrupa Birliği Fonları: Ar-Ge, yatırım ve işletme alanlarında hibe destek programları ile bazı teşviklerde bulunuyor.
Kaynak: Hisse Tüyoları
Article printed from kobidestek.org: http://kobidestek.org
URL to article: http://kobidestek.org/sirketlere-hibe-ve-destek-veren-kurum-ve-kuruluslar/
URLs in this post:
[1] Pazarlama: http://kobidestek.org/konu/pazarlama/
[2] KOSGEB: http://kobidestek.org/konu/kosgeb/
[3] eğitim: http://bursrehberim.net/
Posted By Tuğba Ayaydın On 11 Nisan 2012 @ 09:39 In Girişimcilik | No Comments
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı: Ar-Ge alanında vergiden muafiyet ve atık su bedeli alınmaması desteği sağlıyor.
Ekonomi Bakanlığı: Yerli ve yabancı yatırımları teşvik etmek amacıyla vergi istisnası, yatırım yeri tahsisi ve faiz desteğinde bulunuyor.
Eximbank: Pazarlama [1] ve yurtdışında mağaza açılması gibi işletmelere ihracat kredi desteği sağlıyor.
Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı: Ar-Ge, işletme ve yatırım alanlarında destek veriyor. Destek miktarı programa göre değişiyor.
Kredi Garanti Fonu: Yatırım ve işletme alanında reel sektöre kredi kefaleti konusunda katkı sağlıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Enerji verimliliği alanında firmalara yatırım ve işletmeye yönelik 500 bin liraya kadar kaynak sağlıyor.
KOSGEB [2]: İşletme, Ar-Ge ile esnaf ve sanatkarlara yönelik çok sayıda destek programı bulunuyor. Faizlerin yanı sıra proje, eğitim [3], danışmanlık ve istihdam alanında işletmelere destek sağlanıyor.
Türkiye İş Kurumu: İstihdamın artırılmasına yönelik SGK prim teşviki ile kurs programı imkânı sunuluyor.
Gelir İdaresi Başkanlığı: Eğitim alanındaki yatırımlara Gelir ve Kurumlar Vergisi muafiyeti imkânı sunuyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı: Turizm sektörüne yönelik yatırım ve işletmelere destek sağlanıyor. Teşvikler arasında elektrik ve su ücretlerinin yanı sıra haberleşme ve çalışanlara yönelik kolaylıklar bulunuyor.
TESKOMB: Şirketlere yatırım ve işletme teşviklerinin yanı sıra esnaf ve sanatkara uygun faiz oranlarında kredi desteği sunuyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Ar-Ge ve yatırım alanlarında hem bireysel hem de işletme olarak farklı destek programları bulunuyor. Hayvancılık kredisi, faiz indirimli tarımsal kredi ve alan bazlı tarımsal destekler bunlardan birkaçı.
Avrupa Birliği Fonları: Ar-Ge, yatırım ve işletme alanlarında hibe destek programları ile bazı teşviklerde bulunuyor.
Kaynak: Hisse Tüyoları
Article printed from kobidestek.org: http://kobidestek.org
URL to article: http://kobidestek.org/sirketlere-hibe-ve-destek-veren-kurum-ve-kuruluslar/
URLs in this post:
[1] Pazarlama: http://kobidestek.org/konu/pazarlama/
[2] KOSGEB: http://kobidestek.org/konu/kosgeb/
[3] eğitim: http://bursrehberim.net/
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)