22 Temmuz 2013 Pazartesi

BASIN BİLDİRİSİ

                   


                          BASIN BİLDİRİSİ
            GENÇ ANADOLU PARTİSİ olarak;
                    
 Ülkemizde artan demokrasi talebi ve son aylarda yaşanan olaylar uzun süredir seslendirilen değişim ihtiyacının derinleşmesine neden olmuştur.
Bu süreç dahilinde yurttaşlarımız insan odaklı, özgür ve demokrat bir Türkiye'yi arzu etmektedir.
Yurtdaşlarımızın büyük bir çoğunluğuYurdumuzun fiziki bütünlüğünün göz ardı edildiğini,tek bayrak,tek millet olarak yaşamaya çalışırken,dahili ve harici odakların bilerek veya bilmeyerek bu bütünlüğü bozacak söylemlerde bulunması,girişim içinde yeralması,bunların rahatsızlık verici düzeylere ulaşması ülkemiz adına daha fazla girişimde bulunulması ve geç kalınmaması konusunda hem fikir olmaktadır..
Bu düşünceler kapsamlı bir dönüşüm ihtiyacını zorunlu hale getirmiştir.
Kapsamlı dönüşüm ihtiyacı yurttaş kimliğinin tanımlanması, devletin temel görevlerinin yeniden düzenlenmesi ve yeni sivil anayasanın kabulü gibi üç temel alanda cesaret gerektiren demokratik reformlarla gerçekleştirilebilir.
Bu gerekçelerle ayrışmayı ve bölünmeyi reddeden yurttaşlarımızı temsil edecek, ulusal değerlerimize evrensellik katarak Türkiye'yi uluslararası camianın saygın üyeleri arasına taşıma hedefi ile yeni bir siyasi partinin var olması gerektiğini düşünerek Türkiye siyasi hayatına katılmaya karar verdik.
Biz; Türkiye toplumunu meydana getiren tüm yurttaşlarımız ile Türkiye'yi, insan odaklı, demokratik, sosyal bir hukuk devleti haline getirmeyi, Dünya devletlerinin özgürlükçü demokrasi, adil bölüşüm ve sürdürülebilir barış arayışlarına bütünleştirici katkı sağlayacak seviyeye taşımayı ve ülkemizi uluslararası camianın saygın bir üyesi yapmayı birincil görevimiz olarak kabul ediyoruz.
Alt kimliklere de saygı göstermek kaydı ile Misak-ı Milli sınırları dahilinde Türk olan ve Türk Kimliği-Türk Pasaportu taşıyan bilinçli yurttaş kimliği, etkin devlet anlayışı ve tüm yurttaşların haklarını güvence altına alacak olan sivil anayasa ilkeleri üzerinde anlaşmasını da temin edeceğiz.
1. Yurttaş: Din, dil, ırk, cinsiyet, etnik köken farkı gözetmeksizin tüm yurttaşları medeni, sosyal ve siyasi haklara sahip, eşit ve özgür yurttaslar olarak kabul ederiz.
Değişen Dünya koşullarında mecburi hale gelen anayasa ve diğer hukuki reformları başkaları istedi diye değil,yurttaşlarımızın hak ettiği değere ulaşmaları için gerçekleştirerek özgür, bağımsız, müzakereci ve ken-dine güvenen yurttaşlar olarak tanımladığı yeni anayasal yurttaşlık kimliğini Türkiye'nin bütünlüğünün teminatı olarak kabul eder,korur ve kollarız.
2. Etkin Devlet: her zaman ve her koşul altında önce yurttaşlarının özgür ihtiyaçları için var olan devlet felsefesi ve egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu ilkesi üzerine inşa edilmiş, adalet ve güvenlik görevlerine odaklanmış etkin bir devlet anlayışını benimseriz.
Halka rağmen halk için değil,halk ile birlikte ülke için görevdeyiz.
3. Sivil Anayasa: Bağımsız yargıyı güvence altına almış, bireysel fırsat eşitliğine dayalı ahlak ilkelerini benimseyen, katılımcı demokrasi ve açık toplum gereksinimlerini ifade ve teşvik eden başta sivil anayasa olmak üzere diğer hukuki reformların gerçekleştirilmesini hedefleriz.

İnanıyoruz ki, bilgi ve bilime önem veren, kucaklayıcı, şeffaf ve adil yeni nesil siyasetçiler tarafından odağında yurttaşın mutluluğu olan yeni toplumsal düzen demokratik araçlarla tesis edilerek, insan odaklı yeni Cumhuriyet anlayışı ile yurttasları mutlu ve geleceğinden umutlu Türkiye’yi kuracağız.

Daha mutlu çocuklar,daha mutlu gençler,daha mutlu yaşlılar ve daha mutlu yurttaşlar için göreve talip olduk.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder