24 Kasım 2012 Cumartesi

Satamıyoruz!



Kiğılı, Mudo, Desa ve Hotiç 2013’e endişeli giriyor


AVMSonra Oku

Perakendenin önemli yerli oyuncularındanKiğılı,MudoDesa ve Hotiç 2013’e endişeli giriyor. Dün İstanbul’da düzenlenen 15’inci Deri Zirvesi’nde bir araya geldiğimiz KiğılıYönetimKurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, “Hazır giyim sektörü iyiye gitmiyor. Herkes benimgibi açıklıkla söylemese de sektörde bir gaz sıkışması var. Patlamalar olabilir. 2013 alarmveriyor” dedi.

KARAMSAR KONUŞTUİyi gitmeyenmağazalar kapanmazsa sıkıntının artacağına dikkat çeken Kiğılı, şöyle devametti: “Tatsız, kötü bir yıl bizi bekliyor. Herkes finansmanla büyüdü. Bankaların sektöre bakışında da değişimvar. Satışlar düşüyor. İthalat vergisinden sonra maliyet arttı. İç piyasada kapasite gücü eskisi gibi değil. 12 ay indirimvar. Keşke satış artsa. Artık arzu ettiğimiz fiyata mallarımızı satmamız da mümkün değil.” İnsanların artık her satılanı almadığını ifade edenMudo Yönetim Kurulu BaşkanıMustafa Taviloğlu da “2012 o kadar kötü geçti ki, 2013’ü kötü geçirme lüksümüz yok. Dersini almayan çok zorlanacak ama ben iyimserim” diye konuştu.

Taviloğlu, artık ucuz satma imkânları olmadığını, sadece fiyatı düşürmenin yetmediğini, rekabetin çok arttığını belirtti. Desa YönetimKurulu BaşkanıMelih Çelet ise sektördeki arz fazlalığına dikkat çekerek, “Tüketicinin geliri ise aynı oranda artmadı. Pasta aynı; dilimler inceldi. Kârsızlık ve maliyetler artıyor” ifadesini kullandı. Hotiç YönetimKurulu BaşkanıMehmetHotiç de artık perakendede 4 sezon olmadığına, 5’inci bir sezon oluştuğuna vurgu yaptı. Hotiç, “Yazdan sonbahara geçemiyoruz.Mağazaya bot,mont konuluyor ama hava güzel. En iyi iş yapılan eylül-kasımdöneminde kazanmayacaksak ne zaman kazanacağız?” dedi.

ZEHİR YERLİ MARKAYA YÖNELTTİ
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Cem Negrin, Greenpeace’in araştırması sonucu ünlü yabancı giyim markalarının ürünlerinde zehirli maddeler tespit edilmesinin ardından İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri (İTKİB) ile iç piyasada denetime başlayacaklarını açıkladı. Negrin, “Bu rapordaki 10 yabancı marka ve 10 Türk markanın ülkede üretilen örneklerini İTKİB’in Ekoteks Laboratuvarı’na ve 3 ayrı yere göndereceğiz. Durumu görüp sorun varsa önlem alalım” dedi. Roman’ın sahibi Turgut Toplusoy, Greenpeace raporu sonrası satışlarının arttığını belirterek, şöyle konuştu: “Bir günde satışımız yüzde 20-30 arttı. Yağmur da etkili olmuştur. Bence bir yandan da tüketici yerli markaya kaçtı. Bizim işimize gelen bir durum oluştu yani.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder