Vatandaşların, internet üzerinden yapılan alışverişlerde paketlerin boş gelmesinden, hiç ürünün gelmemesine kadar sorunlarla karşılaşılıyor...
İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde paketlerin boş gelmesi, hiç ürünün gelmemesi, sitelerin erişim adreslerine ulaşılmaması, sahte ürünlerin gelmesi gibi sorunlarla karşılaşıldığı bildirildi.
İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Genel Başkanı Nizamettin Bilici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenli internetin dünyanın bir çok ülkesinin gündeminde olduğunu belirterek, internet üzerinden zarara uğrayan insanların, şifreleri kırılanların, paraları istekleri dışından aktarılanların, dolandırılanların, büyük oranda kendi hatalarıyla buna maruz kaldıklarını kaydetti.
İnternetin olduğu ortamda tam güvenli bir alanın söz konusu olmadığını ifade eden Bilici, ''En güvenli alan içinde bile dikkatli olmak lazım. Sağlam bir şifre seçilmelidir. Bu şifre paylaşılmamalıdır. Her önümüze açılan link tıklanmamalıdır'' dedi.
''Güvenirliği belli olan sitelerden alışveriş yapılmalıdır''
Bilici, internet üzerinden alışveriş yapacakların güvenliği tescil edilmiş alışveriş sitelerini tercih etmesi gerektiğini bildirdi.
Maliye'nin internet üzerinden yapılan ticareti vergilendirmek için çalışmalarına devam ettiğini anlatan Bilici, şöyle devam etti:
''İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde paketlerin boş gelmesi, hiç ürünün gelmemesi, sitelerin erişim adreslerine ulaşılmaması, sahte ürünlerin gelmesine çok fazla rastlıyoruz. Vatandaşlar, özellikle imitasyon ürünler gönderildiğinde dava açılabilir. Kapıdan ödemelerde paranın ödenmesinin ardından paketlerin boş gelmesi durumunda bir şey yapılamıyor. Buna dikkat edilmelidir. Güvenirliği belli olan, belli kurumların yönettiği alışveriş siteleri var. Bu siteler tercih edilmelidir. Farklı forumlardan, siteler hakkında da bilgiler alındıktan sonra alışveriş yapılmalıdır. Bu sadece alışverişle ilgili değil, bu sitelere her türlü bilgiyi veriyoruz. Bu bilgilerin paylaşılmasında da dikkatli olunmalıdır.''
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder