3 Ağustos 2015 Pazartesi

İç Savaşın Alametleri!

Uzun zamandır bu konu ile ilgili değişik makaleler yazmıştım ama nedense gerekli etkiyi görmüyor.Herhalde ciddiye alınmak için ya Hükümet'e yanaşmak ya da tam sakal bırakmak gerekiyor.
BOP'un son aşamalarından bir tanesi de Türkiye'nin bölünmesidir.
Bu coğrafya da bizden başka toprak bütünlüğü olan tek ülke kaldık.Dikkatli davranmazsak sonumuz Eski Yugoslavya gibi olacaktır.
BOP-HOP Arap Baharı derken o bölgenin anasını belledi.
Şimdi,Sivil Anayasa,Başkanlık Sistemi,Türk değil-Türkiyelilik muhabbetleri ile bu plan harekete geçti.
Çözüm Süreci denilen safsata ile ilgili de defalarca yazmıştım,bazı saf arkadaşlar ne güzel akan kan durdu,şehit haberi gelmiyor diye seviniyordu.
AKAN KANIN DURMASI HEPİMİZİ SEVİNDİRİR.
Ancak,bu PKK'lılar güvenlik önlemleri ile yurdu terkederken kimse;
-Neden bu adamlar silahlarını bırakmıyor,
-Neden bunların bir kısmı yargılanmıyor,
-Bu adamlar 20 yıldır insanları öldürüyor,tek meslekleri bu.Yarın Halk Eğitime başvurup çırak mı olacaklar ya da terörist olarak mı yaşamaya devam edecekler diye kimse sormadı,
-Dün,çapulcu dediklerimiz bugün dışarda askerlik eğitimlerini tamamlamış,neredeyse düzenli ordu haline gelmiş bir vaziyette tekrar karşımıza çıkıyorlar.O zamanda bu durum ile karşılaşabileceğimiz kimsenin aklına gelmedi mi?
-Bu adamlar yıllar önce de bazı haritalar ortaya çıkardılar,bizlerse hassiktir demekten başka bir şey yapmaya gerek duymadık.
Çarşambanın geleceği salıdan bellidir diye düşünecek benden başka kimse çıkmadı mı?

Ve bir taraftan PKK bir taraftan da PKK düşmanı bizler yangına körükle giderken devleti yönetenler mesaj yayınlamaktan başka bir şey yapmıyorlar.
Bugün Polis HDP binasına Türk Bayrağı astığı için göğsümüz kabarıyor ama bu tür girişimler zaten ateşlenmiş olan fitilin hızlanmasına yol açmaktan başka bir işe yaramaz.
Uyanın beyler uyanın,gidişat bölünmeye yelken açmış gidiyor...


Aşağıda vikipedi'nin iç savaş ile ilgili yazısını gönderiyorum.



İç savaş veya sivil savaş, bir ülkenin insanlarının çeşitli politik veya dini kutuplar altında organize olarak birbirleriyle yaptıkları silahlı çatışmalara verilen genel isimdir. Bu çatışmalar genelde ortak yönleri olmasına rağmen her ülkenin kendine has kültürel ve siyasi yapısı nedeniyle çoğunlukla öznel bir yapıya sahiptir. İç savaş her ne kadar bir ülkenin içindeki grupların silahlı çatışması olarak tanımlansa da ülke içindeki her silahlı çatışma iç savaş değildir. Örneğin devletin ayrılıkçı bir grupla ya da rejim karşıtı hareketlerle yapacağı çatışmalar iç savaş sayılmaz. Ancak bazı ayrılıkçı hareketlerin ufak çaplı bir isyan olarak başlayıp ülkenin geneline yayılması ile çatışmanın bir iç savaşa dönüştüğü de olmuştur. Bir çatışmanın "iç savaş" olarak kabul edilebilmesi için bu çatışmanın ülkenin genelinde etkili olması, ülkedeki mevcut devletin ya politik gruplar arasında parçalanması ya da ülkenin bir kısmında hakimiyetini yitirmesi gerekmektedir. Örneğin İspanya İç Savaşı'nda İspanya Devleti, Cumhuriyetçiler ve Milliyetçiler arasında ikiye bölünmüşken Suriye İç Savaşı'nda Suriye Devleti bünyesinden bazı unsurların ayrılmasına rağmen ayakta kalmış ancak ülkenin bir kısmında da hakimiyetini kaybetmiştir. İç savaşlar hemen her zaman iç savaşa giren ülkeye diğer ülkelerle yapılan savaşlardan daha fazla zarar vermiştir. Bunun en önemli nedeni, ülkenin kendi yapısının kendi içinde giriştiği bir mücadelenin diğer ülkelerle giriştiği mücadelelere nazaran tedavisinin çok daha zor olmasıdır. Tarihte iç savaşlar çoğu zaman ya rejim değişikliğiyle ya da bölünmeyle sonuçlanmıştır.

Dünya tarihinde çok sayıda ülkeler iç savaşlara sahne olmuşlardır. Bunlardan bazıları:

Amerikan İç Savaşı (1861-1865)
Lübnan İç Savaşı (1975-1991)
İspanya İç Savaşı (1936-1939)
Suriye İç Savaşı (2011- )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder