8 Ekim 2012 Pazartesi

Güral Ailesi'ndeki anlaşmazlık mahkemelik oldu!




Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Güral Ailesi'nin fertleri arasındaki kavga mahkemelik oldu.
Türkiye'nin iki porselen devi olan Kütahya ve Güral porselen şirketlerinin kurucusu olan Güral Ailesi'ndeki mal paylaşımı sorunları yargıya taşındı.

Kütahya Porselen Sanayii'den konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklama şöyle:
Şirketimiz Kütahya Porselen Sanayi A.Ş. tarafından 05.10.2012 tarihinde tebellüğ edilen ortaklarımızdan Sn. İsmet Güral vekili tarafından gönderilen dilekçeden,ortağımız Sn. İsmet Güral tarafından aile içi kavganın yargıya taşınmak suretiyle, Şirketimizin 21.06.2012 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan kararların iptali ve öncelikle icranın geri bırakılması talepli dava açıldığı öğrenilmiştir. Ancak Şirketimize bu konuda henüz ilgili Mahkeme tarafından yapılmış herhangi bir tebligat bulunmamaktadır".
Kütahya Porselen sermayesinin yüzde 74'lük kısmı Güral Ailesi fertlerinden Rıza, İsmet ve Nafi Güral kardeşlere ait.  Söz konusu kişilerin Kütahya Porselen dışında halka kapalı birçok büyük şirkette de ortaklıkları bulunuyor. Kütahya Porselen Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güler, kamuoyuna da yansıyan aile içi anlaşmazlık için daha önce şu açıklamayı yapmıştı: "2004 yılı itibariyle, kardeşler bu şirketlerdeki ortaklıkların Mart 2004 tarihinde yaptıkları bir sözleşme ile sonlandırmak istemiş olmakla birlikte paylaşmadan doğan ailevi, maddi ve manevi sorunlar devam etmektedir."  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder