3 Ocak 2014 Cuma

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Aşağıda belirtilen sorularımın Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 03.01.2014
A.     Levent TÜZEL
                                                                                İstanbul Milletvekili

Basına yansıyan haberlere göre, jandarmaya yapılan ihbarda; “01 Ocak 2014 günü saat 16.00 sıralarında insani yardım malzemesi taşıdığı kılıfıyla içi silah dolu bir TIR’ın (plaka:06 BR 8860, dorse:06 DE 3290) Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Kilis iline doğru yola çıkacağı,” bildirilmesi neticesinde, Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde (Özova Tarım civarı) Cumhuriyet Savcısının talimatıyla durdurulan TIR’da gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat yakalandığı ifade edilmektedir.

TIR’ın İnsani Yardım Vakfı İHH’ya ait olduğu ve jandarmanın durdurduğu TIR'da bulunan ve kendisinin MİT görevlisi olduğunu söyleyen kişinin, TIR'ı aratmak istemediği iddia edilmektedir. TIR’ın sürücüsü ile biri Suriye uyruklu, biri Türk toplam 3 kişinin gözaltına alındığı iddialar arasındadır.

Bu çerçevede;
1.       Kırıkhan-Reyhanlı yolu üzerinde Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, Jandarma tarafından durdurulan TIR’da, gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğu iddiaları doğru mudur?
2.      Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in olay yerine gelerek aracı jandarmanın elinden almak istediği iddiaları doğru mudur?
3.      Daha önce Adana’da ele geçirilen ve Suriye’ye sevk edildiği iddia edilen silah ve mühimmatlarla bu olayın bir ilişkisi var mıdır?
4.      Jandarmanın durdurduğu TIR’ın, İnsani Yardım Vakfı İHH’ya ait olduğu iddiası doğru mudur? Doğru değil ise,  bu TIR kime aittir ve operasyon sırasında istikameti neresidir? Söz konusu TIR hangi amaçla kullanılmaktadır?
5.      Operasyon sırasında, bir MİT görevlisinin TIR’da bulunduğu iddiası doğru mudur? Doğru ise bu TIR’da bulunma nedeni nedir?



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder