11 Aralık 2012 Salı

IFC’den İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 45 milyon Avro finansman



Dünya Bankası Grubu kuruluşu IFC, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne trafik yönetim sisteminin geliştirilmesi ve acil durum müdahale araçlarının alımı amacıyla 45 milyon Euro tutarında finansman sağlıyor.
Akıllı Trafik Yönetim Sistemi kent trafiğini kurulacak yüzlerce kameradan oluşan akıllı sistem ile yönetecek. Ayrıca proje fiber optik ağın genişletilmesi ve bir trafik kontrol merkezinin kurulması ve işletilmesini de içeriyor. Finansmanın diğer kısmı ile İzmir için yüzün üzerinde itfaiye aracı ve araştırma-kurtarma ekipmanı satın alınması öngörülüyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu imza töreninde şunları söyledi: “Akıllı Trafik Yönetim Sistemi sayesinde İzmir’in trafik yönetimini modernleştirerek vatandaşlarımızın günlük yaşamını daha kolay ve güvenli bir hale getireceğiz. Satın almayı düşündüğümüz araçlar yangın gibi acil durumlara karşılık verme kapasitesimizi ciddi anlamda artıracak. Bu projeler, güzel İzmir’imizi daha rekabetçi ve  sürdürülebilir olarak gelişen bir dünya şehri yapma stratejimizin önemli adımlarıdır.”
IFC Avrupa, Orta Asya ve Afrika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Dimitris Tsitsiragos şunları söyledi: “Yapılacak projelerle şehir trafiği daha akıcı ve güvenli hale gelecek ve bu durum İzmir’in ve çevresinin ekonomik gelişimine katkıda bulunacaktır. Bu yatırım, IFC’nin Türkiye’de yerel yönetimlere uzun vadeli finansman sağlayarak destek olma stratejisinin önemli bir adımını teşkil ediyor. Bu ve benzer projelerle Türkiye’de Türk vatandaşları için hayatı kolaylaştırmak ve şehirlerin gelişimine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz. “
Türkiye’nin Ege kıyısındaki en büyük limanına ev sahipliği yapan Izmir, 4 milyon nüfusu ile ülkenin ekonomik açıdan en canlı şehirlerinden biridir. Türkiye’deki 16 büyükşehir belediyesi arasında büyüklük açısından 3. sırada yer alan Izmir Büyükşehir Belediyesi, metropol ilçelerindeki altyapı hizmetlerinden sorumlu yerel devlet kurumu durumundadır.
IFC, Türkiye’de 45 yıldır özel sektörün kalkınmasına destek olmaktadır. Türkiye, IFC küresel portföyü içerisindeki dördüncü en büyük ülkedir. IFC, 2008-2011 yılı Ülke Ortaklık Stratejisi çerçevesinde Türkiye’de 47 projeye 2 milyar dolar düzeyinde yatırım yapmıştır. Ayrıca aynı dönemde diğer finansal kaynaklardan 1.7 milyar dolar sendikasyon oluşturmuştur. IFC, 2012 mali yılında Türkiye’de öncelik verdiği alanlardaki 13 projeye 450 milyon dolar tutarında yatırım yapmıştır. IFC’nin Türkiye’de öncelik verdiği alanlar ihracatçıların desteklenmesi, mikro finansman ve KOBİ’ler, yenilebilir enerji, enerji verimliliği, temiz üretim ve enerji güvenliği, sağlık, altyapı, ihracat finansmanı ve bölgede ve dünyada yatırım yapan Türk şirketlerinin desteklenmesini içeriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder