14 Aralık 2012 Cuma

Restoranda gizli Migros pazarlığı


Restoranda gizli Migros pazarlığı





Dünyanın en büyük perakende zinciri Wal-Mart, Migros’u satın almak için İngiliz BC Partners ile görüşmelerde bulunuyor. Hürriyet’in haberine göre Wal-Mart yetkilileri hafta başında Migros tarafı ile buluşmak ve tekliflerini iletmek üzere Türkiye’ye geldi.İstanbul’daki görüşme sürecinin en kritik bölümü ise Eminönü’ndeki Hamdi Restorant’da yapıldı.
Amerikalı Wal-Mart’ın Migros’a yaptığı teklif İngiliz Financial Times’a da haber oldu. Konuya yakın bir çok kaynağa dayandırılan habere göre bir anlaşmaya varılması halinde, üstlenilecek borçlarla birlikte Migros’un değeri 4 milyar doların üzerinde olacak.
888 MAĞAZASI VAR
BC Partners’in Migros hisseleri ile ilgilenen başka yatırımcılarda var. Wal-Mart’ın henüz resmi bir teklifte bulunmadığı ancak geçtiğimiz günlerde bazı Migros yöneticileriyle görüşmelerde bulundukları biliniyor. Londra merkezli global fon BC Partners, Migros hisselerinin yüzde 51’ini 2008 yılında satın almış, ardından payını yüzde 80’e çıkarmıştı. FT, Fransız perakende devi Carrefour ile İngiliz perakende devi Tesco’nun da Migros ile ilgilendiğini ileri sürdü. Süpermarket, hipermarket ve indirim mağazaları olmak üzere Migros’un Türkiye’de toplam 888 mağazası bulunuyor.
MİGROS’TAN AÇIKLAMA
Migros Ticaret A.Ş. de konuyla ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halka açık bir Şirket olan Migros’un hisselerinin yüzde 80.51’i ana ortağımız MH Perakendecilik ve Ticaret A.Ş. aracılığıyla bir özel girişim sermayesi şirketi niteliğinde olan BC Partners’ın kontrolündeki fonların elinde bulunuyor. BC Partners bir özel girişim sermayesi şirketi olarak, faaliyetlerinin olağan akışı kapsamında Migros da dahil olmak üzere mevcut tüm yatırımları için değişik alternatifleri periyodik olarak değerlendirmekte olduğundan, bu görüşme ve değerlendirmeler bazı spekülasyonlara yol açabilmektedir. Hali hazırdaki görüşmeler BC Partners’ın olağan iş akışı çerçevesindedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder