19 Aralık 2012 Çarşamba

İşte dev proje işte yeni güç: Simit Deniz’i



İş dünyasına örnek olacak dev işbirliğinin mimarı başarılı girişimci Abdullah Kavukçu… Her Simit Sarayı’nın içine bir Denizbank ATM’si konacak
Kısa sürede Türkiye'nin en çok bilinen yerli fast food markalarından biri olmayı başaran Simit Sarayı, bir ilke daha imza atıyor. Her Simit Sarayı’nın içerisine bir Denizbank ATM’si konulacak. Bu dev işbirliğiyle Denizbank 200’den fazla yeni noktaya ulaşacak, her gün 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği Simit Sarayı da müşterilerine sunduğu hizmeti çeşitlendirecek. Gıda perakende zincirini finans sektörüne entegre edecek bu başarılı girişimin mimarı ise Türkiye’nin genç girişimcileri arasında gösterilen Abdullah Kavukçu. Yakında hayata geçirilmesi planlanan işbirliğinin bankacılık ve gıda sektöründe örnek olması bekleniyor.
DÜNYA DEVİYLE YARIŞIYOR
Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da büyüme atağı başlatan Simit Sarayı, 4 bin 500 çalışanı ile halen 200'den fazla mağazayla faaliyet gösteriyor. Şirket 2017'ye kadar mağaza sayısını Türkiye'de 400'e, yurt dışında ise 370'e çıkarmayı hedefliyor. 2009'da açtığı Girne mağazasının ardından yurt dışında büyüme atağı başlatan Simit Sarayı, 2010'da Hollanda'nın Lahey şehrinde Avrupa'daki ilk mağazasını açtı. Lahey mağazasını Rotterdam takip etti. Şirketin yurt dışındaki yatırımlarının son halkası Mekke mağazası oldu. 2013'ün ilk iki çeyreğinde Simit Sarayı Düsseldorf, Münih, Frankfurt, Amsterdam, Deventer, Gazimağusa, Atina ve New York şehirlerinde yerini almaya hazırlanıyor. Şirketin hedefi ise 500 Simit Sarayı mağazası. Nihai hedef ise McDonalds’ı geçmek. McDonalds’ın tüm dünyada 34 bin şubesi var, Simit Sarayı’nın hedefi 34 bin + 1 şube sayısına ulaşmak.
İKİSİ DE BAŞARI HİKAYESİ
Başarılı bankacı Hakan Ateş’in yönetimindeki Denizbank da Simit Sarayı gibi kısa tarihinde büyük başarılara imza atan bir kurum. Yüzde 99.85 oranında hissesi Rusya'nın en büyük bankası olan Sberbank of Russia’ya satılan Denizbank 1938’de o zamanlar gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak amacıyla kurulmuş bir devlet bankasıydı. 1997 yılında ise Zorlu Holding’e 70 milyon dolar karşılığında Özelleştirme İdaresi’nden lisans devri yöntemiyle satıldı. Bugün 13 grup şirketiyle birlikte Denizbank sadece Türkiye’nin değil bölgenin önemli oyuncularından biri konumuna gelmeyi başardı. Şimdi bu iki dev güçlerini birleştirerek finans ve gıda sektörü için yeni bir açılıma imza atmaya hazırlanıyor.


Read more: http://www.finansgundem.com/haber/iste-dev-proje-iste-yeni-guc-simit-deniz_i/318320#ixzz2FUdCTaRg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder