4 Aralık 2012 Salı

"İzmirlileri hem tanımıyor hem ciddiye almıyor"








İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çöp tesisi konusunda Yamanlar'ı işaret etmesinden sonra CHP içinde başlayan çöp alanı tartışmasına AK Parti de katıldı. 
Bir dönem Kocaoğlu'nun danışmanlığını yapan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, çöp alanını belirlenmesi aşamasında yapılan çalışmaları eleştirdi. Milletvekili Denizli, "Çöp depolama ve bertaraf tesisini Karşıyaka'ya yapmayı planlıyorlar ama bundan o ilçenin belediye başkanının haberi yok. Her ikisi de CHP'li olan belediye başkanları arasında bu durum sır olarak bile kalamıyor. Burada projenin hangi bölgeye yapılmasından ziyade, uygulanacak teknolojinin doğru olup olmayacağı önemlidir. Halka hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Karşıyakalılara, konuyla ilgili bir şey soruldu mu? Katılımcı demokrasi diyen, sosyal demokrat olduğunu ifade eden CHP, Karşıyakalıların görüşünü almadı. Aynı şekilde Bornova'ya çöp transfer istasyonu yapılacak ama bundan partilisi ilçe belediye başkanının haberi yok. Bunların belediyecilik anlayışı bu kadar. Bu da Büyükşehir Belediyesinin İzmirlileri ciddiye almadığının göstergesi. Birçok projede aynı tavrı sergiliyorlar" dedi.

Ben yaptım oldu mantığı
Denizli, Kocaoğlu'nun, "Ben yaptım oldu" mantığı ile hareket ettiğini iddia etti. Denizli, "Büyükşehir için başkalarının ne düşündü önemli değil. Belediye başkanı iki-üç bürokratı ile karar alıp uygulamaya çalışıyor. Onlar çoğunluğun ne dediğinin önemi yok. İzmirlileri saf mı sanıyorlar. Her şeyi sorgulayan İzmirliler, belediyenin bu tutumuna gerekli cevabı verecektir" dedi.
ONUR ÇAKIR

Aşlık: Sonuçlarına katlanırlar
AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, İzmirlilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na 5 yıllığına yetki verdiğini belirterek, "Bu çöp bir yere dökülecek. Neredeyse bütün ilçeler onlarda. Oturup bir karar versinler. Kendi aralarında anlaşsınlar. Verecekleri kararın siyasi sonuçlarına kendileri katlanırlar" dedi. 

Ali Engin: Başkanlar buluşacak

Çöp konusunda belediye başkanları arasında patlak veren tartışmaya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin el koydu. Başkan Kocaoğlu ile Durak'ın yakın zamanda bir araya gelerek, konuyu enine boyuna görüşeceğini belirten Engin, "Çöp alanı olarak yüzde 100 Karşıyaka belirlendi diye bir şey yok. Daha devlet kuruluşlarının görüşleri alınacak. Bu çöp başka bir ilin sınırına dökülmeyecek. CHP'liler kavga etmez, uzlaşırlar. Ortada Karşıyaka düşmanlığı diye bir şey yok. AK Parti bile bu konuya düşmanlık yapmaz" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder