6 Ağustos 2012 Pazartesi

Altın teşvik spekülasyonundan etkileniyor

Teşvik spekülasyonu ile yatırımcının güvenli limana olan talebi artarken, altın değer kazanıyor




Altının altı haftadaki en kötü haftalık performansını gerçekleştirmesinin ardından yatırımcının gerek teşvik spekülasyonundan dolayı güvenli limana olan talebinin artması gerekse düşük fiyatı cazip bulması ile sarı metal değer kazanıyor.

Spot altının onsu yüzde 0.2 artışla 1,606.82 dolara yükselmesinin ardından pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 10.41'de 1,605.68 dolardan alıcı buldu. Merkez banklarının ekonomiyi desteklemek adına daha ileri tedbir açıklamamalarının ardından kıymetli metal, geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 düşüşle 22 haziran tarihinden beri en büyük beş günlük kaybını yaşadı. Comex'teki aralık teslimli altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,608.70 dolar oldu.

Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları 3 ağustos tarihinde üst üste dört gün yükselişle iki haftanın yükseği olan 2,400.782 metrik tona çıktı. ABD'de tarım dışı istihdamın tahminleri aşmasına rağmen işsizlik geçtiğimiz ay yüzde 8.3'e yükseldi. Amerikan Merkez Bankası Fed Başkanı Ben S. Bernake'nin "ekonomik tedbirler" ile ilgili konuşmasının öncesinde dolar bugün altı majör para birimi karşısında değer kaybını ikinc güne taşıdı.

Çin'in en büyük aracı kurumlarından CITICS Futures Co analistlerinden Huang Fulong konuyla ilgili “Piyasa şu an teşvik beklentilerini fiyatlıyor. Fizki destek olmadan altının 1,600 dolardan yukarılara ulaşması zor." yorumunda bulundu.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in Hong Kong'dan ithal ettiği altın miktarı üst üste ikinci ay düşüşle haziran ayından 67,973.6 kiloya geriledi. İthalattaki zayıflamaya rağmen hala daha ilk yarıdaki miktar tüm zamanların yükseğinde bulunuyor.



Teşvik spekülasyonu ile yatırımcının güvenli limana olan talebi artarken, altın değer kazanıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder