4 Ağustos 2012 Cumartesi

İş dünyasının önemli isimlerinden Richard Branson'dan kendi işini kurmak isteyenlere önemli tavsiyeler.

THE LİRA-Öğrenme zorluğu çeken bir öğrenciyken dünyanın sayılı engin iş adamları arasına giren Richard Branson iş dünyası ile ilgili önemli saptamalarda bulundu.

BBC’nin radyosunda yayına katılan ünlü iş adamı kendi işini kurmak isteyenlere ne önerdiği sorulduğunda iş dünyasının 46 yıl içinde çok ciddi değişiklik gösterdiğini kaydederek sözlerine başladı. Öğrenci dergisi çıkartarak iş hayatına başlayan Branson Virgin krallığına kadar uzanan süreçte ilk etapta Vietnam savaşı sonrada soğuk savaş ile karşı karşıya kaldığını anlattı.

Orta Doğu ve Afrika’da büyük sıkıntılar olduğunu ABD ve Avrupa piyasalarında daha sakin bir havanın estiği günümüzde Brezilya, Çin, Hindistan gibi hızlı büyüyen ülkelerin takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Radyo, televizyon gazete gibi geleneksek mecraların yanı sıra yeni medyayı oluşturan google, twitter, facebook gibi mecralara hakim olunması gerektiğini belirten Branson, 5 önemli öneriyi de söyle sıraladı.

-Eğer yaptığınız işten zevk almıyorsanız o işi yapmayın. İşinizi sevmezseniz başarılı olamazsınız.
-Yaratıcı olun. Sizi diğerlerinden sıyırarak bir adım öne çıkartacak farklı bir şeyler geliştirmenin yolunu arayın.
-Çalışanlar en büyük varlığınızdır. Mutlu çalışan mutlu müşteriyi getirir mutlu müşteri ise başarıyı.
-İnsanları dinleyin. Çok önemli geri bildirimler çalışanlardan ve müşterilerden gelir
-Görünür olun. Farklı şirketlere teklifler verin piyasada varlığınızı hissettirin.

BRANSON KİMDİR?
Sir Richard Charles Nicholas Branson, İngiliz yatırımcı, işadamı, 350'den fazla şirketi bulunan Virgin şirketler grubunun CEO'su. İlk ticari başarısını henüz 16 yaşında iken çıkardığı Student adlı dergi ile kazandı. 1971 yılında günümüzde dünya çapında yaygınlaşmış Virgin Megastore zincirinin ilk mağazasının açtı. Gösterişli ve rekabete dayalı stil ve satış stratejisi ile, Virgin Markası özellikle 1980'li yıllarda hızlı bir şekilde büyüdü. Bu şekilde aynı strateji ile Virgin Atlantic Airways adıyla havayolu şirketi ve Virgin Records adlı müzik şirketini büyüttü. Richard Branson'un, günümüzde servetinin 4 milyar Sterlinin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. gösterişli, rekabete dayalı stil ve satış stratejisi ile hızla büyüdü. Aynı stratejiyle Virgin atlantic havayolu şirketi ve virgin records müzik şirketini büyüttü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder