17 Ağustos 2012 Cuma

McCafe, McD Cafe olarak Türkiye'de




İSTANBUL - McD Cafe'lerde, espresso'dan cappuccino'ya, americano'dan çilekli smoothie'ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içeceklerin yanında birbirinden lezzetli kek ve kurabiye seçenekleri sunuluyor.

Dünyada bin 300'den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafe, McDonald's müşterilerinin restoranlarda keyifli vakit geçirmelerini sağlamak, onları gerçek ve kaliteli kahve keyfi ile buluşturmak için McD Cafe adıyla Türkiye'ye geldi.

Dünyaca ünlü kahve zinciri McD Cafe Türkiye'de ilk olarak Sabiha Gökçen Havaalanı'nda hizmet vermeye başladı. McD Cafe'lerden yılsonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırımla 10 adet açılması planlanıyor.

'Birbirinden lezzetli kahveler, McD Cafe'lerde'

McD Cafe ile ilgili açıklamalarda bulunan McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır; "Ürün yelpazemizi sürekli geliştiriyor ve yeniliyoruz. Bir yandan mevcut ürünlerimizi geliştirirken, diğer yandan yeni ürünler ile tüketicilerimizin değişen ihtiyaçlarına yanıt veriyoruz. Restoranlarımızda artık birbirinden lezzetli kahveler de satışa sunuluyor olacak. McD Cafe'lerde, espresso'dan capuccino'ya, flat white'dan americano'ya, latte'den Türk kahvesine, frappe'den smoothie'ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunuyor" diye konuştu.

McD Cafe'de içilen her bir kahve için özenle seçilmiş, kusursuz yüzde 100 Arabica kahve çekirdeklerinin kullanıldığını belirten Başarır, kahvelerin daha sonra deneyimli ekipler tarafından mükemmel kıvam, aroma ve sıcaklık dengesi yaratılarak hazırlandığını ifade ediyor.

'Yılsonuna kadar 10 tane açılacak'

McD Cafe'ye ilişkin rakamları da paylaşan Başarır "2012 yılı sonuna kadar 10 McD Cafe açmayı planlıyoruz. Bu da yılsonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırım anlamına geliyor. McD Cafe, dünyada çok başarılı bir inisiyatif. Önümüzdeki yıl da McD Cafe'lerin sayısını artırmayı planlıyoruz" dedi.

Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 30 büyüdük

2012 yılının ilk 6 ayını da değerlendiren Başarır, "Tüketicilerimizin bizden ne istediği ile yakından ilgileniyoruz, onları dinliyoruz. Bu doğrultuda restoranlarımızı aile, çocuk, genç, çalışan gibi değişik kesimlerin beklentilerini karşılayacak şekilde yeniden dizayn ediyoruz. Yeni açtığımız restoranlarımız yeni mimari konseptimizle hizmete giriyor. Ayrıca işbirliği başlattığımız Oxi-Gen Music Network ile restoranlarımızda çok kaliteli müzik yayını yapıyoruz. Bütün bu uygulamalarımız ve planladığımız yeni inisiyatiflerimiz ile misafirlerimizin günün her saatinde, her yerde bize ulaşabilmelerini, bu sırada en iyi restoran deneyimini yaşamalarını hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmalar bu çabalarımızın misafirlerimiz tarafından çok iyi algılandığını gösteriyor. İş sonuçlarımız da buna işaret ediyor. 2012'nin ilk 6 ayında çok başarılı sonuçlar elde ettik. Geçen yıla göre ilk 6 ayda satışlarda yüzde 30 oranında büyüdük. Tarihimizde ilk defa ilk 6 ayda tam 17 açılış yaptık ve restoran sayımızı 193'e çıkardık. Bu yılı toplamda %30'luk bir büyüme ile kapatmayı planlıyoruz" diye konuştu.
http://www.dunya.com/ sitesinden 17.08.2012 tarihinde yazdırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder