6 Ağustos 2012 Pazartesi

Kriz, İtalya'nın turizmini de vurdu

ROMA - İtalya'da oteller birliği FederAlberghi'nin yaptığı araştırmaya göre, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle tatile gidenlerin sayısında azalma olduğu belirlendi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın FederAlberghi'nin araştırmasına dayandırdığı haberinde, tatillerini genellikle ağustos ayında yapmayı tercih eden İtalyanların, bu Ağustos'ta tatil için valizlerini hazırlayanların geçen yıla nazaran yüzde 29,5'lik bir düşüş kaydettiği belirtildi.
Araştırmada, Ağustos ayındaki düşüşün yanı sıra genele bakıldığında da bu yıl yaklaşık 27 milyon kişinin yani nüfusun yüzde 44,7'sinin tatil yapacağı, geçen sene ise bu sayının 33,2 milyon olduğu ortaya kondu.
FederAlberghi Başkanı Bernabo Bocca, bu derece yaygın ve büyük bir düşüş görmediğini ifade etti.
Ekonomik nedenlerle geçen sene tatil yapamayanların oranı yüzde 42,8 iken, bu seneki oranın yüzde 51,6'ya çıktığı bilgisini veren FederAlberghi Başkanı Bocca, burada da her 10 İtalyan'dan 3'ünün kendini ''yoksul turist'' olarak tanımladığını dile getirdi.
Bocca, alt ve orta sınıfı etkileyen krizin, şimdilerde orta sınıfı daha da etkilemeye başladığını, sektördeki bu durumun kendilerinin hükümetten ve parlamentodan sektör için kriz hali talep etmeye zorladığını söyledi.
Başkan Bocca, yaz tatilini yapanların ve yapmakta olanların yüzde 76,6'sının İtalya'yı seçerek, ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu, geçen yıl bu oranın yüzde 77,7 olarak gerçekleştiğini bildirdi. Bernabo Bocca, tatilde yurt dışını tercih edenlerin geçen yıl yüzde 21,4 olan oranın, bu yıl yüzde 18,5'e gerilediğini de aktardı.
Araştırmada, tatile gidenlerin yüzde 68'nin sahil beldelerini, yüzde 15,6'sının ise yayla turizmini, yüzde 4,2'sinin de kaplıca turizmini tercih ettiği belirtildi.


http://www.dunya.com/ sitesinden 06.08.2012 tarihinde yazdırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder