8 Mayıs 2013 Çarşamba

Girişimcilerin yeni gözdesi: Sanal ofis


Girişimcilerin yeni gözdesi: Sanal ofis

Toplantı odaları, özel resepsiyonistleri, prestijli lokasyonları ve maliyet düşüren çözümleriyle girişimcilerin yeni alternatifi artık sanal ofisler.
Sanal ofis dendiğinde, belki aklınıza internet üzerinde maillerle yönettiğiniz bir uygulama gelebilir, ama gerçek öyle değil. Girişimcilerin yeni gözdesinin ismi sanal, ama sunulan hizmetler birebir gerçek. Sanal ofisler toplantı odaları, özel resepsiyonistleri ve prestijli şirket adresleriyle özellikle ilk girişimcilere iyi bir alternatif olma yolunda ilerliyor.
İSMİ SANAL KENDİ GERÇEK
Son dönemde Türkiye'ye yabancı yatırımının hızlanması ve özellikle de İstanbul merkezli olmayan çok sayıda Türk şirketinin hızla büyüyüp İstanbul'da da iş yapar hale gelmesiyle birlikte sanal ofis kavramı hayatımıza hızlı bir biçimde girdi. Buna rağmen 'hazır ofis kiralama' ya da 'toplantı odası kiralama' gibi kavramlarına Türk girişimcisinin çok aşina olduğu olduğunu (double word ) söylemek de zor. Fakat sektör çalışanları ve konunun uzmanları sanal ofis ve hazır ofis çözümleriyle tanışanlardan alınan olumlu dönüş oranının çok yüksek olduğunu bu nedenle sektörünün bilinirliğinin artıkça aynı oranda büyüme beklentisi taşıdıklarını söylüyorlar

SANAL OFİSİ KİMLER TERCİH EDİYOR?
Sanal ofisin müşterileri arasında ilk sıraları sık seyahat edenler, evde çalışanlar ve merkez ofisi başka şehirlerde olup İstanbul ofisi açmak isteyenler yer alıyor.İhtiyatlı büyüme adımları atmak isteyen küçük işletmeler de sanal ofislerin müşterileri arasındaki yerini alıyor.

NEDEN KİRALIK OFİS DEĞİL DE SANAL OFİS?
Kiralık ofise taşınırken yapılan masrafların hemen hiçbiri sanal ofise taşınırken yapılmıyor. Sanal ofis kiralama hizmetleri sayesinde girişimciler, depozito, altyapı, dekorasyon, pahalı kiralama gibi giderlerden uzak kalabiliyorlar. Bu da sanal ofisin özellikle ilk girişimlerinde maliyetlerini minimize etmek isteyen ve piyasadaki rekabette var olmayı amaçlayan genç işletmeler için ciddi bir alternatif olmasını sağlıyor.

MAAŞSIZ ÇALIŞANLAR
İşe alım ya da eğitim masrafları olmayan, alanlarında uzman bir destek ekibi de sistemin en büyük avantajlarından biri… Bu ekip şirketi arayan müşterilerin telefonları anında cevaplıyor, uygun olması durumunda ilgili kişiye bağlıyor. Aksi durumda not alınıyor ve bu not, elektronik posta marifetiyle şirket yetkilisine aktarılıyor.

SANAL OFİS HAKKINDA
Türk ekonomisindeki istikrarlı yükseliş sürdükçe sanal ofislerin Türkiye yolculuğu da hızla devam edecek gibi görünüyor. Böyle bir girişim yapmak amacındaysanız sizlere tavsiyemiz, Google'da küçük bir araştırma yapmanız. Sanal ofisleri sanal ortamda görebilir, maliyetler hakkında bilgi sahibi olabilir ve halihazırdaki müşterilerin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder