8 Mayıs 2013 Çarşamba

Uluslararası Enerji Tahkim Sempozyumu




SEMPOZYUM HAKKINDA

Özellikle Avrupa’yı etkisi altına alan ekonomik krize rağmen, Türkiye’nin büyümeye devam etmesi ülkemizi özellikle enerji sektöründe faaliyet gösteren yerli ve yabancı yatırımcılar için en önemli ülkelerden biri haline getirmektedir.
Türkiye enerji sektörü 2001 yılında yeniden yapılandırılmış, arz güvenliğinin sağlanması ve özel sektör yatırımlarının desteklenmesi bağlamında yasal düzenlemeler hazırlanmış ve uygulanmaya konulmuştur. Yerli ve yenilenebilir kaynakların enerji üretiminde aktif hale getirilmesi, dağıtım ve üretim şirketlerinin özelleştirilmesi ve enerji yatırımlarının özel sektör eliyle yapılması önemli yatırım fırsatları sunmaktadır.
Yatırımların korunması bağlamında tahkim önemli bir enstrümandır. Bu anlamda enerji yatırımlarındaki uyuşmazlıkların süratli bir şekilde çözümlenmesi ihtiyacı tahkim yargılamasını öne çıkarmaktadır.
Sempozyumun amacı tahkim hukukundaki gelişmelerin, ülkemizin taraf olduğu enerji tahkimine ilişkin uyuşmazlıkların ve enerji yatırımları açısından tahkimde özellik arz eden durumların değerlendirilmesidir ve paylaşılmasıdır.
Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü olarak sizi, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından desteklenen ve 30 Mayıs 2013 tarihinde İstanbul’da Ceylan InterContinental Istanbul Hotel’de düzenlenecek olan Uluslararası Enerji Tahkimi Sempozyumu’na davet etmekten memnuniyet duymaktayız.
Saygılarımızla
Av. Süleyman BOŞÇAEnerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı



http://www.ehae.org.tr/organizasyon-hakkinda/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder