10 Temmuz 2012 Salı

Avrupa liderliği için Türkiye’de

Uğur Yılmaz

İSTANBUL - Madvertise CEO’su Carsten Frien, mobil reklamda Avrupa lideri olabilmek için Türkiye pazarına girdiklerini söyledi. Aylık 2 milyar gösterim ile Almanca konuşan ülkeler arasında en büyük mobil reklam platformu olduklarını bildiren Frien, aylık 600 milyondan fazla reklam gösterimine sahip Türkiye pazarının lideri Mobilike’ı satın almalarının bu hedeflerini gerçekleştirmede büyük bir adım olduğunu kaydetti.

DÜNYA’nın sorularını yanıtlayan Frien, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa ve Türkiye’den sonra Avrupa dışına çıkarak global büyümeyi hedeflediklerini belirtti. Avrupa’nın, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) pazarına giriş kapısının Türkiye olduğunu söyleyen Frien, "Made in Germany" damgasıyla bu kapıyı araladıklarını dile getirdi.

2012’de ciromuzu 3’e katlayacağız

2011’de cirolarını üçe katladıklarını bildiren Frien, aynı performansı 2012’de de göstereceklerinden emin olduğunu kaydetti. Nisan ayında Türkiye pazarının yüzde 60’ına sahip Mobilike’ı satın aldıklarını hatırlatan Frien, Türkiye’nin bu hedefe katkısının büyük olacağını belirtti. Frien sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerden biri olması yanında genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Cep telefonu kullanım oranı da bilindiği gibi oldukça yüksek. Bu nedenle Avrupa pazarında liderlik hedefimiz için en akılcı çözüm Türkiye’ye girmekti. Ülke pazarının yüzde 60’ına sahip Mobilike’ı satın alarak hem Türkiye pazarına girmiş olduk hem de MENA ülkelerinin kapısını araladık. Bu satın alma sonrasında 2012 yılı ciromuzun yüzde 20’sinin Türkiye’den geleceğini öngörüyoruz."

Mobil reklama "Made in Germany" damgası

Mobil reklam pazarının girişi kolay, tutunması zor bir sektör olduğunu hatırlatan Frien, birçok firmanın piyasaya üçüncü parti teknolojilerle girdiğini, Madvertise’ın ise kendi teknolojisini ürettiğini söyledi. Frien, "Mobil reklamcılıkta sürekli yeni teknolojiler üreterek fark yaratıyoruz. Şu anda reklamverenlerin gerçek zamanlı teklif sunabilecekleri bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Bu sistem ile reklam verenler önceden anlaşmalar yapmak yerine mobil kullanıcıların anlık olarak ilgi gösterdikleri aplikasyonlara reklam verebilecekler" diye konuştu.

Frien "Mobilike takımı da bizimle aynı yenilikçi felsefeye sahip. Kısa sürede Türkiye’nin mobil reklam lideri olarak müthiş bir başarı elde eden ekip, artık Madvertise’ın "Made in Germany" teknoloji ile gelişimi devam ettirecek" diyerek sözlerini noktaladı.

http://www.dunya.com/ sitesinden 10.07.2012 tarihinde yazdırılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder