1 Temmuz 2012 Pazar

TEB’den girişimci kobilere sıfır faizli kredi

Türk Ekonomi Bankası (TEB) bir ay içinde İstanbul’dan başlamak üzere Türkiye’nin belli noktalarına ‘Girişim Evleri’ ve ‘Kuluçka Merkezleri’ kuracak. Banka, girişim bankacılığının ilk adımına odağına tekno girişimcileri alarak başladı. 6′sı üniversite olmak üzere toplam 14 etkinlikle binden fazla girişimciye eğitim [1] imkânı sağlandı. TEB Genel Müdürü Varol Civil, “Birçok parlak gencimiz var. Bu gençlerimizin katma değer sağlayacak fikirleri, projeleri var.

İşin ilk kısmı tamam. Proje hazır, finansal destek hazır. Peki, bundan sonra ne yapacaklar, şirketi nasıl kuracaklar, ürünlerini nasıl pazarlayacaklar? İşte bu noktada biz TEB olarak danışman banka şapkamızla Türkiye’nin yarınları olan bu gençlere bu zorlu süreçte yol gösterme misyonu edindik” dedi. Hibe almaya hak kazananlara banka ilk ay, bir an önce işe koyulabilmeleri için 10 bin liraya kadar 0 faizli kredi [2] imkânı sunuyor.
Kobi’lerin oranı %44

Öte yandan Civil, bankacılık sektöründe KOBİ kredilerinin toplam krediler içindeki payı yüzde 24′lerde iken TEB’de bu oranın yüzde 44-45′lere ulaştığını vurguladı. Civil, “Kredilerimiz sektor üzerinde büyüdü. 2012′de de aynı yönde bir büyüme bekliyoruz” dedi.

Kaynak: Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder