4 Temmuz 2012 Çarşamba

İMKB`de kadro depremi

03.07.2012

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki kadro depremi gerçekleşti. Uzun süredir görev yapan 23 üst düzey personel, danışmanlık kadrosuna atandı.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanlığı'na İbrahim Turan'ın atanmasının ardından beklenen görev ve kadro değişiklikleri gerçekleşti.

The Lira'nın haberine göre; borsa kadrolarında yapılan değişiklikle, kurumda uzun süredir görev yapan 23 başkan yardımcısı ve müdür, danışmanlık kadrosuna alındı.

İMKB'nin gerek şirketleşmesi, gerekse borsaların birleştirilmesi konusunda kamunun ağırlığının artırılmasının ardından, kadro konusunda da kapsamlı adımlar atılmıştı. İMKB'de uzun süredir görev yapan personelin yenilenmesi gerektiğini daha önce de açıklayan yeni Başkan İbrahim Turan, bu kapsamda adımlar atılacağının sinyalini de daha önce vermişti.

EMEKLİLİK TEŞVİKİ

Öncelikle, borsada 10 maaş teşvik ikramiyesi verilmesi yardımıyla emeklilik özendirilmiş, 100 kadar personel emekliliklerini istemişti.

Kalan personelin arasında aktif görevden alınması planlanan ve geri hizmete alınan personel için ise Borsa Danışmanı kadrosu açılmıştı. Yeni yönetim, borsa danışmanı kadrosunu 8 kişiden 50 kişiye çıkararak üst düzey bazı yöneticilerin bu kadroda değerlendirilmesini planlamıştı.

İMKB'de yaşanan yönetim ve kadro değişikliklerini ilk olarak The Lira yazarı Dr. Berra Doğaner gündeme taşımış ve kaleme almıştı. Doğaner yazısında, İMKB'de danışmanlar döneminin başlayacağının da altını çizmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder