7 Temmuz 2012 Cumartesi

Ülke ekonomisi koltuğunu sallıyor

Başkanlık seçimlerine aylar kala ABD ekonomisinde sorunlar büyürken, Amerikan halkının Obama'ya desteği giderek azalıyor.

Obama'nın yeniden başkan seçilme şansı ABD ekonomisinin gidişatına bağlı. Başkanlık seçimlerine aylar kala işsizlik sorunları büyürken, Amerikan halkının Obama'ya desteği giderek azalıyor.

Son açıklanan imalat verileri ve istihdamın zayıf seyri, Obama'nın halkın güvenini kazanmasını güçleştiriyor. Reuters-Ipsos işbirliği ile yapılan bir ankete göre, Haziran ayında Obama'nın politikalarını destekleyenlerin oranı yüzde 50'den yüzde 47'ye geriledi. ABD'nin ekonomik açıdan yanlış yolda ilerlediğini düşünenlerin oranı ise 8 puan artarak yüzde 68'e çıktı. Bu durum, Obama'nın Romney ile başkanlık seçiminde başa baş hale gelmesine yol açtı. Seçimi kazanmadan önce değişim sözü veren Obama'nın, ekonomik sorunların üç yılda çözülemeyecek kadar karmaşık olduğunu savunmuştu. Obama'nın son değerlendirmelerinde, ekonomik gidişattan kongreyi sorumlu tutması ve kongre izin verse daha iyisini yapabilirdik söylemi dikkat çekti.

Cumhuriyetçi aday Romney, kötü ekonomik gidişatı kendi lehine çevirmeye çalışıyor. Romney, Obama'yı hedef aldığı son açıklamasında, ''Bir çok insan çalışıyor, ancak yetenek düzeylerinin altındaki işlerde'' değerlendirmesinde bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder