8 Şubat 2013 Cuma

Fikret İnan paraları nerede harcamış?

Fikret İnan paraları nerede harcamış?


Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın konut sahiplerinden istediği abonelik paralarını başka işlerde kullandığı belirlendi. Paralar, kayyumlara rağmen mücevher, akaryakıt ve reklam şirketlerine gitmiş
İflas erteleme kararı aldırıp, mahkeme yoluyla şirketini kayyuma devreden Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın daire sahiplerinden topladığı son paraları da usulsüz olarak harcadığı ortaya çıktı. Daha önce Fi Yapı'nın "cazip kampanyalarına" kapılıp borç-harç daire alan çoğu dar gelirli vatandaş, evini teslim alamadığı gibi, son umut olarak gördüğü kayyum döneminde toplanan paralarını da Fikret İnan'a kaptırdı.
Bunun üzerine İnanzedeler soluğu mahkemede aldı. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuran İnanzedeler dolandırıcılık, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Şikâyetler mahkemelerin atadığı kayyumların da görevlerini usulüne uygun yapmadığını ortaya çıkardı. İddiaların odağındaki Fikret İnan ise Sabah'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlamak yerine hakareti tercih etti.
MAHKEME KAYYUM ATADI
Fi Yapı'nın patronu Fikrat İnan'ın macerası olağanüstü düşük fiyatlara daire satmasıyla başladı. İstanbul, Sakarya ve Kırıkkale'de yaklaşık 20 bin daire için vatandaşlardan para toplayan, ancak bir türlü konutları bitirip teslim edemeyen İnan, iki yıldır yaşadığı mali sorunların ardından 2012'de mahkemeye başvurup iflas erteleme talebinde bulunmuştu. Geçen yıl eylülde alınan iflas erteleme kararının ardından mahkeme, şirket faaliyetlerinin denetimi için Fi Yapı'ya üç ayrı kayyum atadı.
RESMİ İŞLER İÇİN PARA İSTEDİ
Bu süreçte İnan, artık her şeyin devlet güvencesinde olduğu imajından faydalanarak dairelerin yakın zamanda teslim edileceğini açıkladı. Ancak resmi işlemlerin tamamlanması için kış mevsimi öncesi son kez paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Hem internet medyası aracılığıyla hem de basın açıklamasıyla daire sahiplerine seslenen İnan, "İskân, katılım ve abonelik ücretlerini bankaya yatıranlar evini teslim alabilir" dedi.
"SORULARIN ART NİYETLİ"
Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'a iddiaları sormak için telefonla ulaştık. Daha sonra da e-mail yoluyla sorularımızı gönderdik. İnan, sorularımıza önce hakarete varan şekilde, yüksek ses tonuyla, "Siz savcı mısınız, kim size bu emri verdi?" şeklinde yanıt verdi. Daha sonra e-mail mesajı atarak, "Tarafıma mail yoluyla göndermiş olduğunuz sorular, tamamen kasıtlı ve art niyetlidir" yanıtını verdi. Ancak, Sabah'ta bir gün önce Seda Tabak imzasıyla yayımlanan haberde Fikret İnan, kendi ağzından sorularımızı yanıtlamış ve şirketinde işlerinin iyi olduğunu belirtmişti. Özetle İnan, beğendiği soruları yanıtlarken, beğenmedikleri için karşı tarafa çamur atma yolunu seçti.
MÜCEVHERE 25 BİN TL
İnan bu süreçte kendisinden ev alanların abonelik bedellerini yatırabilmeleri için iki ayrı hesap numarası verdi. Yüzlerce vatandaş son umut olarak kendilerinden istenen 3 bin ila 8 bin 450 TL arasındaki tutarı söz konusu hesaplara yatırdı. Ancak kısa süre sonra İnan'ın verdiği hesapların kayyum yönetimindeki Fi Yapı'ya değil, İnan'ın şu an resmi olarak bağlantılı görünmediği, fakat kuruluşunda yer aldığı Fi Yönetim ve Hizmet İşletmeleri şirketine ait olduğu anlaşıldı. Durumun farkına varan vatandaşlar ise mahkemeye başvurdu.
Başvuru sonucunda savcılık, yatırılan abonelik bedellerinin peşine düştü ve Fi Yönetim'e yatırılan paraların nerelerde kullanıldığı bilgisine ulaştı. Savcılık araştırmasında, Fi Yönetim'de biriken paranın önemli bir kısmının akaryakıt ve reklam firmalarına yatırıldığı, şirket elemanları tarafından çekildiği ve firmanın güvenlik şirketlerine yapılan ödemenin bile bu hesaptan karşılandığı belirlendi. En dikkat çeken ödeme ise NF Mücevherat'a yapılan 25 bin TL'lik ödeme oldu.
Kerim Ülker/Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder