28 Şubat 2013 Perşembe

Lezita’dan damızlık yetiştirme ve fason üretim için girişimcilere açık davet

abalıoğlu


Ülkemizde kişi başı piliç eti tüketiminin, 2025 yılında iki katına çıkarak 35 kg’lara ulaşmasının beklendiğini ifade eden
Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu,
“Bu hedefin gerçekleşmesi,
yeterli sayıda damızlık çiftlikleri ve yetiştirme kümesinin devreye girmesine,
yeterli yem hammaddesi temin edebilmesine,
ihracatta sorun yaşanmamasına ve sektörün yatırım yapabilmesi için
kârlılığını sürdürebilmesine bağlı. Lezita ailesi olarak, damızlık ve
piliç eti fason yetiştiricilik alanında yatırım yapmayı planlayan
her girişimciyi işbirliğine davet ediyoruz” diyor.
2012 yılında miktarı 110 milyon TL’yi bulan yeni Lezita tesisini de açarak, grup şirketleri ile birlikte toplamda iki bin iki yüz kişiye istihdam sağlayan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, 2013 yılına son derece hızlı bir giriş yapan beyaz et sektörünü değerlendirdi. Sektördeki yatırımların artışına paralel olarak hem damızlık üretimi hem de büyük kapasiteli etlik piliç yetiştirme kümeslerin inşasına ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, “Önümüzdeki beş yıllık süreçte faaliyet gösterdiğimiz piliç eti sektöründe ilk üç marka içerisinde yer almak adına daha fazla üretim yapma arzusundayız. Bu hedefimize ulaşırken gerek damızlık kümesi yatırımı yapacak gerekse de fason üretim çiftliği kurabilecek anlaşmalı yetiştiricilerle işbirliğine gitmek istiyoruz” dedi.
Piliç eti üretiminin 2025 yılında 3.37 milyon tona ulaşması bekleniyor
Piliç eti üretiminin 2025 yılında 3.37 milyon tona ve kişi başı tüketimin de iki katına çıkarak 35 kg’lara ulaşmasının hedeflendiğini belirten Ender Abalıoğlu, “Bu hedefin gerçekleşmesi, yeterli sayıda damızlık çiftlikleri ve yetiştirme kümesinin devreye girmesine, yeterli yem hammaddesi temin edebilmesine, ihracatta sorun yaşanmamasına ve sektörün yatırım yapabilmesi için karlılığını
sürdürebilmesine bağlı. Lezita ailesi olarak, damızlık ve piliç eti fason yetiştiricilik alanında yatırım yapmayı planlayan her girişimciyi işbirliğine davet ediyoruz” diyor.
Lezita, damızlık yetiştirmede en zorlu ilk 19 haftanın sorumluluğunu üstlenmeye talip
Damızlık kümesleri yatırımında temel olarak ikiye ayrılan “büyütme” ve “üretim” süreçleri toplam 64 hafta sürüyor. Piliç eti üretiminin bel kemiği olarak değerlendirilen damızlık yetiştirme sürecinde zorlu geçen ilk 19 haftalık periyodunda Lezita tüm sorumluğu alıp, fason olarak 20 ila 64’üncü haftalar arasında girişimcilerden destek alarak işi daha da verimli kılmak istiyor. Bu bağlamda damızlık kümes yatırımının kârlı ve yatırımını kısa sürede amorti eden bir iş kolu olduğunu vurguluyor.
10 yıl içinde etlik piliç besleme işi oldukça önemli ve kârlı bir iş kolu olacak
Ayrıca, piliç eti fason üretim yapan kümeslere civciv, yem ve sağlık hizmetleri Lezita tarafından sağlanıyor. Bu alanda da fason üreticilere çağrıda bulunan Ender Abalıoğlu, “42 gün sonra kesim ağılığına gelen piliçler, şirket araçlarıyla Lezita Entegre Tesisimize getirilip, burada kesiliyor. Üreticilere bakım hizmetleri karşılığında hak edişleri, hayvan çıkışını takiben 4 hafta içerisinde takdim ediliyor. Üreticiye bir yılda altı dönem üretim yaptırılıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde etlik piliç besleme işi oldukça önemli ve kârlı bir iş kolu olarak öne çıkacak. Bu bağlamda Lezita ailesi olarak fason yetiştiricilik alanında yatırım yapmayı planlayan her girişimciyi işbirliğine davet ediyoruz” diyor.
Hızla artan dünya nüfusunun sağlıklı ve dengeli beslenmesi için kanatlı eti şart
Dünya nüfusunun çok hızlı olarak arttığını ve bu artış karşısında sağlıklı ve dengeli beslenmenin en önemli gündem başlıkları arasında yer aldığını vurgulayan Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, “Artan nüfusun beslenmesi önemli bir sorun; dengeli beslenmesi ise üzerinde önemle durulması, her birey ve kurumun ciddi olarak düşünmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor. Bu bağlamda gelişmekte olan ülkeler kategorisinde her geçen gün ekonomisi güç kazanan ülkemiz, kanatlı eti üretimine hak ettiği önemi veriyor. Kanatlı eti, sağlıklı ve dengeli beslenme, bedensel ve zihinsel gelişim için tüketilmesi gereken hayvansal protein kaynaklarının en önemlilerinden biri. İnsan beslenmesi açısından önemli bir yer tutan hayvansal proteinin temininde, hızlı üretilebilmesi ve ekonomik olması nedeniyle stratejik bir konuma sahip” diyor.
Lezita Türkiye’deki kanatlı eti üretiminin %95’ini gerçekleştiren markalar arasında
Lezita damızlık, kuluçkahane, yem fabrikası ve kesimhane tesislerine sahip. Sözleşmeli üretim modelini başarıyla uygulayarak sahada mevcut çiftliklerin tamamına yakınını üretim zincirine dahil etmiş
durumda. Böylece üretim zincirindeki halkaların tümü entegrasyonlar Lezita ve Abalıoğlu tarafından kontrol edilebilir konumda. Ülkemizdeki kanatlı eti üretiminin %95’i; neredeyse tamamına yakını, bu entegrasyona sahip firmalarca gerçekleştiriliyor. Lezita bu yönüyle güçlü bir yapıya sahip olup, dünyadaki teknolojik gelişmeleri çok yakında izleyerek, süratle uygulamaya koyabiliyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanları tarafından sürekli denetlenen ve tüm faaliyetlerini Gıda Güvenliği ilkelerine uygun olarak uluslararası normlar çerçevesinde gerçekleştiren Lezita Entegre Tesisi’ndeki kanatlı eti üretimi, yetiştirme koşulları, kesimhane, kesim, hijyen gibi kriterler açısından Avrupa standartlarının üzerine çıkmış bulunuyor.
Lezita 2006’dan bu yana sektöre yön veriyor
Lezita’nın kurulduğu tarih olan 2006’dan bu yana sektöre önemli bir katma değer yarattığını vurgulayan Ender Abalıoğlu, “Lezita markamızı, yem sektöründe Türkiye’nin ilk ve lider firması olan ABALIOĞLU Grubu’nun yemde ve gıdanın çeşitli kollarında uzun yıllara dayanan bir bilgi birikimi, kırk yıllı aşkın sanayi ve girişimcilik tecrübesinin bir getirisi olarak, 2006 yılında sektöre kazandırdık. Lezita, yemden damızlık yumurta ve civciv üretimine, sözleşmeli yetiştiricilikten et üretimine kadar tam bir
entegrasyon içinde çalışan ABALIOĞLU Grubu’nun kalite, yenilikçilik ve güvenilirlik anlayışını yüzde 100 yansıtıyor. Hayatın lezzetine lezzet katmayı, insanların yaşam kalitesini yükseltirken, aynı zamanda hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Lezita, bu amaçlar dahilinde tüketicilere geniş bir ürün yelpazesi sunuyor” diyor.
ABALIOĞLU Grubu hakkında
ABALIOĞLU Grubu, 1969 yılında Denizli’de kurulan fabrikası ile ülkemizin ilk özel sektör yem kuruluşu olarak faaliyetlerine başlamıştır. Pazar lideri olduğu yem sektörünün yanı sıra tarım ve hayvancılık ve gıda sektörlerinde sürdürdüğü faaliyetleri ile sağlıklı gelişmesini ve öncü yatırımlarını sürdürmektedir. ABALIOĞLU Grubu, 2011 yılında elde ettiği 922 milyon TL’ye yakın üretimden satış rakamı ile ISO 500 listesinde 72. sırada yer almıştır. Faaliyet alanına göre kendi iş kolunda bir basamak yukarı çıkarak ikinci sıraya yükselmiştir. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) yıllık olarak açıkladığı en büyük 100 sanayi şirketi listesinde de, 2011 yılında yine ilk 10 şirket arasına girmiş ve 8. sırada yer almıştır. ABALIOĞLU Grubu, geçen 42 yıl içinde açtığı tüm tesislerde 2000’e yakın kişiye istihdam olanağı sağlayarak, ülke ekonomisi için önemli bir değer yaratmıştır. ABALIOĞLU Grubu, Türkiye’nin ekonomik büyümesine katkıda bulunmak, sanayinin gelişimine destek olmak, sektörün çağdaş seviyeye ulaşmasına öncülük etmek, istihdamı artırmak ve gençlere güzel bir gelecek sunmak hedefiyle çalışmalarını sürdürmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için: www.abalioglu.com
Lezita hakkında
Yem sektöründe Türkiye’nin ilk ve lider firması olan Abalıoğlu 2006 yılından bu yana, kırk yıllık sanayi ve girişimcilik tecrübesini gıda sektörüne Lezita markası ile taşımaktadır. Toplam 100.000 metre karelik alanı ile ülkemizin en büyük, üretimde geliştirilen en son teknolojilere sahip ve en hijyenik Et Entegre Tesislerinden biri olan Lezita, toplum sağlığındaki büyük sorumluluğunun bilinci ile, sağlık ve hijyen kavramlarını yaşam felsefesi haline getirmiş ve üretim tesisinden pazarlama zincirlerine kadar her aşamada kaliteyi en üst seviyeye çıkartmıştır. Bu misyonla faaliyetlerini AB kriterleri doğrultusunda sürdüren Lezita’da bio güvenlik önlemleri her noktada en üst seviyede uygulanmakta ve Lezita sahip olduğu son teknolojilerle sektörde farklılık ve üstünlük yaratmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder