12 Nisan 2013 Cuma

Kanada, hazır giyim sektörü için fırsat sunuyor

Kanada, hazır giyim sektörü için fırsat sunuyor

İstanbul Sanayi Odası tarafından, “Konfeksiyon Sektörü İhracat Projesi” çerçevesinde, Kanada’ya bir heyet ziyareti düzenlendi.

İstanbul Sanayi Odası tarafından, Ekonomi Bakanlığı’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliği” kapsamında yürütülen “Konfeksiyon Sektörü İhracat Projesi” çerçevesinde, Kanada’nın Toronto ve Montreal kentlerine bir heyet ziyareti düzenlendi.
 31 Mart-7 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen ziyarette, İstanbul Sanayi Odası üyesi 12 hazır giyim firmasının temsilcileri Kanada ile iş imkanlarını yerinde inceleme fırsatı bulup, Toronto’da 60, Montreal’de ise 90’a yakın ikili görüşme yaptılar, önemli iş fırsatları elde ettiler.
Heyette yer alan firmalar, Kanada ile ticari ve ekonomik ilişkilerimiz ve Kanada’da Türk firmaları için mevcut fırsatların yanı sıra ülkenin iki önemli şehri olan Toronto ve Montreal’in bu yönde sunduğu imkanlar hakkında bilgi edindiler.
T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından 2012-2013 döneminde dış ticarette öncelikli ülkelerden biri olarak belirlenen Kanada, 35 milyon nüfusu, 40.000 Dolar kişi başı geliri ile dünyanın onuncu büyük ekonomisi konumundadır.
HAZIR GİYİM İÇİN FIRSAT
2012 yılında dış ticaret hacmi 915 milyar Dolar olan Kanada ile Türkiye’nin ticaret hacmi 2 milyar dolar düzeyindedir. Hazır giyim sektöründe ise yaklaşık 8,5 milyar Dolar ithalat yapan Kanada’ya Türkiye’nin ihracatı 100 milyon Dolar gibi oldukça düşük bir düzeydedir. Kanada, gerek hazır giyim gerekse diğer sektörlerde Türk ihracatçıları için önemli fırsatlar sunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder