29 Nisan 2013 Pazartesi

Sahte sitelere dikkat!

Dünya çapında bilinen birçok markanın sahte web sitelerini üreten saldırganlar sistemlere sızarak veri çalmayı hedefliyor. 



Bu markalar arasında Türkiye'de de faaliyetlerde bulunan Remax, Paypal, Visa, Citibank ve Mastercard da yer alıyor. Bununla birlikte Turkcell, THY gibi yerel şirketlerden gönderilmiş gibi duran e-postalar da kullanıcıları hedef alıyor.   Artık saldırganlar mobil cihazlar üzerinden de ulaşılan sahte ödeme adresleri yaratıyor. Mobil cihazlarda web sitelerini gezen kullanıcılar genelde bu sitelerin adreslerini görmedikleri için sahte adreslerden pek de korunamıyor. Bu nedenle güvenlik yazılımlarına mobil cihazlarda daha da fazla ihtiyaç duyuluyor. Sosyal medya gibi araçlar nedeniyle kişisel verilere daha kolay ulaşan saldırganlar, kişiselleştirilmiş e-postalarla kullanıcıları sahte web sitelerine yönlendirmeye çalışıyor. Bu sahte web sitelerinden kaçınmak için yapılması gerekenleri Trend Micro 5 adımda özetliyor:
Sık Kullandığınız Siteleri Kaydedin 
Sıklıkla ziyaret ettiğiniz siteleri, yer imleri (bookmarks) arasına ekleyin ve buradan seçerek siteye gidin. Zira arama motorlarındaki sonuçlar sahte sitelere yönlenmenize sebep olabilir. Arama motoru yerine adres çubuğuna gideceğiniz sitenin url'sini yazmak da sizi sahte sitelerden korur. 
E-Posta İle Gelen Şüpheli Tekliflere Kanmayın
İstenmeyen e-postaların birçoğunda inanılmaz indirimler ve özel teklifler öne çıkarılıyor. Bu e-postalar kullanıcıları ya sahte sitelere yönlendiriyor ya da içinde bulunan zararlı yazılımı sisteme sokmaya çalışıyor. Saldırganlar son dönmede tanınmış büyük şirketlerden adınıza özel gönderilmiş gibi gösterilen e-postalarla bilgi almaya çalışıyor. Fatura bildirimi, hesap özeti veya uçak bileti olarak gele bu e-postalardaki linkler sahte sitelere yönlendirme yapıyor.  
Büyük Vaatli Reklamlara İtibar Etmeyin 
İstenmeyen mesajlar ya da çevrimiçi reklamlar kullanıcıların aklını çelmek için abartılı teklifler sunabiliyor. Örneğin, “Bedava iPad kazanmak için tıklayın” gibi inanılmaz teklifleri görmezden gelin.
Ödeme Sitelerinin Adreslerini 2 Kere Gözden Geçirin
Kullanıcıların doğrudan parasını çalmak isteyen saldırganlar, özellikle ödeme sistemlerinin sahte web sitelerini oluşturarak kredi kartı bilgilerini çalmayı amaçlıyor.
Güncel Güvenlik Yazılımı Kullanın
Sahte alışveriş sitelerini engelleyen bir güvenlik yazılımıyla veri hırsızlığından korunabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder