25 Nisan 2013 Perşembe

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI İÇİN İZMİR'DEN GÖRÜŞ HAKKI

 AŞAĞIDAKİ GÖRÜŞLERİMİZİ 25 NİSAN 2013 PERŞEMBE GÜNÜ      
                         SAAT:11.00'DE KARATAŞ'DA Kİ
İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ'NDE İMZA'YA AÇIYORUZ....

Yeni ANAYASA çalışmaları sürerken içinde pek çok önemli isimlerin olduğu bir grup "TÜRK MİLLETİNE BİLDİRİ" başlığı altında "TÜRK" kelimesinin ANAYASA'dan çıkartılması iddiasına rest çektiler. Prof.Dr. Halil İnalcık-Alev Alatlı-Prof.Dr.İlber Ortaylı-Em.Org.Edip Başer-Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk-Hasan Celal Güzel-BBP Başkanı Mustafa Destici-HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve Eski DGM Savcısı Talat Şalk başta olmak üzere 1000'e yakın isim; Gazeteci-Yazar-Bilim-Devlet-Siyaset ve Edebiyat İnsanları bir BİLDİRİYE imza attılar. "Türk Milletine ÇAĞRI Başlıklı Bildiri" şöyledir...
AŞAĞIDA İMZASI BULUNAN BİZLER, TÜRK MİLLETİNİN AKLI SELİMİNE SESLENİYORUZ...TARİHİN BU DÖNEMECİNDE TÜRK MİLLETİ ADINA HAREKET EDENLERİ AŞAĞIDAKİ HUSUSLARDA UYARIYORUZ.
1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Kurucusu ve Sahibi olan "Türk Milleti"nin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa'dan çıkarılamaz.
2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan Aziz Vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.
 3- Anadolu coğrafyasında Selçuk'lu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti'nin kesintisiz egemenliğini esas alan Büyük Atatürk'ün kurduğu "milli devlet"yapısı ortadan kaldırılamaz.

 Çok kısa bir süre önce; Prof.Dr.Mustafa Kafalı-Prof.Dr.A. Bican Ercilasun-Prof.Dr. Ümit Özdağ-Prof.Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu'dan oluşan Tertip Komitesi Adına Sayın Sadi Somuncuoğlu tarafından Kamuoyuna Açıklanan bu 3 maddeden oluşan ANAYASA HAKKINDAKİ görüşlere İzmir'liler olarak AŞAĞIDA İMZASI olan Bizlerde ANAYASA HAZIRLAYICALARININ çağrısına uyarak Görüşlerimizi Bildirme Hakkımızı Kullanarak Katılıyoruz.

Bu Bildiriye İMZA ATARAK Katılmak İsteyen İzmir'li Hemşehrilerimizi 25 NİSAN 2013 PERŞEMBE günü Saat:11.00'de İzmir Karataş'da Sahilinde Bulunan İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ LOKALİNE Bekliyoruz.
Gruplar Halinde KATILDIKLARINI Bildiren ilk 2870 kişiden;Öncelik Kaydıyla İMZALARINI Atanlar: Av.KEMAL ANADOL-Av.ŞAHİN MENGÜ-MEHMET ERDÜL-Dr.CANAN ARITMAN- MUSTAFA SANCAR MARUFLU- Av.BÜLENT BARATALI- MEHMET SÜNE- BÜLENT DOĞAN- OKAN YÜKSEL- KEMAL KARATAŞ-İRFAN BARIŞ-HAMZA TOPAL-ERTUĞRUL GEZENOĞLU-AHMET ÇİFTÇİ-ABDÜRREZZAK ERTEN- ERDAL KARADEMİR-Dr.MUHARREM TOPRAK-Av.ÖZDEMİR SÖKMEN- HASAN RUŞEN GÜRGAN-MEHMET GÖKTÜRK-MEHMET ARITMAN-Dr.YETKİN ARITMAN- PROF.DR.KEMAL ARI- PROF.DR.TÜLAY ÖZÜERMAN- ÜNAL BAYSAL- HALUK ÖKLEM- AV.NURHAN ARTEMİZ- FATOŞ ELGÜN- OYMAK ARINLIK- HALUK CANSIN- REŞİT ARKAN- AV.ŞEHMUS KAYAPINAR- LEZİZE BİLGİLİ- CELAL ÖCAL- RECEP OĞUR- MUZAFFER DÖNMEZ-HASAN DOĞAN UTKU- HALİL İBRAHİM AYTAÇ- M.OSMAN AKBAŞAK- SEVİL ÖZGÜLTEKİN- CÜNEYT ÖZEL- MERYEM IŞIL ONAY- HÜSEYİN GÜNLÜ- HÜSEYİN AKBAŞ- YALÇIN ERDOĞAN- OSMAN ALTINBAŞ- ALİ ATABEY- NECDET DEBRELİ- ERTUNGA ARDENİZ- ALİ ATABEY- ORHAN AYBER- TAYFUN PEZEK- ERHAN ÇATKIN- ERBİL ÇELME- GÜNHAN BAĞTAŞ- SUNA AKATÜRK- ŞERMİN AKMAN- SEDAT AKMAN- MUALLA YILMAZ- MUSTAFA KEMAL ÖCAL- Dr.SABRİYE SALTUK
İMZALARIN GERİSİ DEVAMINDADIR:………..
 Not.Ofise şimdi döndüğüm için yazıyı bu saat de gönderiyorum.Katılım oldukça fazlaydı,yaklaşık 30.000 imzaya ulaşmayı bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder