4 Ocak 2013 Cuma

Bakan Çağlayan, hangi bakana seslendi?




Bakan Çağlayan, hangi bakana seslendi?



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatın artırılmasına yönelik devlet destek bütçelerinin, ihracat artış hızının gerisinde kaldığını belirterek, "Özellikle Maliye Bakanımın duyması açısından ifade ediyorum. İhracatın artış hızına paralel olarak, devlet desteklerinde bilhassa bizim bütçemize olan desteklerin artırılması önem arz ediyor" dedi.

Çağlayan, 2012 yılı ihracat destekleri ve 2013 yılı hedeflerini açıkladığı basın toplantısında ihracatta devlet destekleri ve bu desteklerden yararlanan firmaları açıkladı. Türkiye'de 2002 yılında 5 bin 704 firmanın devlet desteklerinden faydalanırken 2012'de bu rakamın 17 bin 293'e ulaştığını, parasal büyüklüğün ise üç katına ulaştığını açıklayan Bakan Çağlayan, şunları söyledi:

676 MİLYON TL PARASAL DESTEK VERİLDİ

"Parasal büyüklüğe göz attığımızda, 2002-2012 döneminde TL bazında yaklaşık üç katına varan bir artış var. 2002'de 252 milyon TL olurken, 2012'de 676 milyon TL'lik bir parasal destek vermiş durumdayız. İlk bakışta gayet yüksek görünen bu artışı, ihracatımızdaki artışla kıyasladığımızda aslında destekler için ayırmış olduğumuz bütçemizin ihracat artış hızının gerisinde kaldığını görüyoruz. Dolayısı ile özellikle Maliye Bakanımın duyması açısından ifade ediyorum. İhracatın artış hızına paralel olarak da devlet desteklerinden bilhassa bizim bütçemize olan desteklerin artırılması önem arz ediyor."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder