23 Ocak 2013 Çarşamba

Ekrem Demirtaş rekora gidiyor






Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararıyla birçok oda başkanının tekrar adaylığı gündeme geldi. 365 oda ve borsa için seçim süreci resmen başladı. Şubatta başlayacak seçim süreci mayısta tamamlanacak...
ÖZDEBİR DE YENİDEN ADAY
Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, bu koltuğu Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın siyasete girmesiyle devralmıştı. Ankaralı sanayicilerin de sevdiği bir isim. En azından bir dönem daha adaylığı kesin gözüyle bakılıyor. Ankaralı sanayiciler son dönemlerde sessiz bir seçim süreci yaşıyor. Bu dönemde de Özdebir’den başka aday görünmüyor.
DEMİRTAŞ REKORA GİDİYOR
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, mevcut oda başkanları içinde en uzun süre koltuğunu koruyan isim. Kanun iptal olmasaydı yeniden aday olamayacaktı. Şimdi tablo değişti. Demirtaş’ın açıklaması da gecikmedi.
Demirtaş, oda seçimlerinde meclis üyeliğine aday olacağını, yol arkadaşlarının yeniden başkan olmasını istemeleri halinde bu görevi sürdürebileceğini belirtiyor. Koltuk sevdalısı olmadığını söyleyen Demirtaş’ın açıklaması şöyle:
“Uzun süredir İzmir'e, odamıza ve camiamıza hizmet ediyorum. Önümüzdeki seçimlerde de ilk olarak mensubu bulunduğum komiteden meclis üyeliğine adayım. Meclis üyeliği seçimlerinin ardından yol arkadaşlarım yeniden başkan olmamı isterlerse bu onurlu görevi sürdürürüm. Umarım bu görev süreci içinde de EXPO'yu İzmir'e kazandırırız.”
EBSO (Ege Bölgesi Sanayi Odası) Başkanı Ender Yorgancılar ise temkinli konuşuyor. EBSO komite seçimlerinin 6 Şubat’ta yapılacağını hatırlatan Yorgancılar, “Şu anda aday değilim ya da adayım demek istemiyorum. Öncelikle komite seçimlerini görmek lazım. Adaylık süreci sonraki aşama. Oluşan meclise göre karar vereceğim” diyor.
BURSA’DA PARSEKER ADAY
Altı dönemdir Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı yürüten Celal Sönmez, bu dönemde aday olmayacak. Sönmez’in bir ihtimal BTSO Meclis Başkanı olarak görev alması gündemde.
Celal Sönmez’in yerine ise BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker’in adaylığı kesin gözüyle bakılıyor. Bir dönem önce BTSO yönetiminde bulunan Parseker, iki dönemdir aynı zamanda TOBB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Bursa cephesinde şimdilik ikinci bir aday ismi geçmiyor.
KEÇECİ İŞARET BEKLİYOR
İki dönemdir Denizli Sanayi Odası Başkanlığı koltuğunda oturan Müjdat Keçeci, adaylıkta ısrarcı değil. Denizlili sanayiciler “Keçeci’nin aday olduğu yerde başka bir aday çıkmaz” diyor. Müjdat Keçeci ise “Ben illa ki aday olacağım demiyorum. Kendi işlerim de oldukça yoğun. Ancak arkadaşlarım teveccüh gösterir devam etmemi isterlerse bir dönem daha devam ederim. Karşıma rakip çıkar mı bilmiyorum. Geçmişte karşıma çıkan rakipler 40-1 kaybetti” diyor.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ise şimdilik durum değerlendirmesi yaptıklarını bu nedenle de adaylığı konusunda konuşmak istemediğini söylüyor.
KONUKOĞLU RESMEN ADAY
Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, şu ana kadar en net konuşan isim. Konukoğlu, seçimlerde yeniden aday olacağını belirterek “Benim zaten ilk dönemimdi. Kanunun iptal edilip edilmemesi benim durumumu etkilemiyordu. Ben oda seçimlerinde tekrar başkanlık için adayım. Gaziantep’e hizmet etmek istiyorum” diyor.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan ise koltuğunu 5 dönemdir koruyor. Aslan, yeniden adaylık konusunda arkadaşlarıyla durum değerlendirmesi yaptıklarını, kararı bu hafta vereceklerini söylüyor.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nda 5 dönemdir başkanlık yapan Bülent Koşmaz da adaylığını açıklayanlar arasında...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder