4 Ocak 2013 Cuma

Hangi dünya devi sessiz sedası Türkiye'den çekildi


Dünyanın önde gelen online işe alım çözümleri şirketi Monster, geçen haftalarda Türkiye’den çekilme kararı alarak web sitesini kapattı. Söz konusu gelişme sitenin üyelerine bir e-posta aracılığıyla duyuruldu. Üyelere giden e-postada şu ifadelere yer verildi:
“Sayın site kullanıcısı, Monster Türkiye web sitesi 28 Aralık 2012 tarihinde kapatılacak ve tamamıyla hizmet dışı kalacaktır. Gizlilik politikamız gereği tüm kişisel ve özgeçmiş bilgileriniz eş zamanlı olarak Monster veritabanından silinecek ve ulaşılamıyor olacaktır. Bu zamana kadar sitemize göstermiş olduğunuz güven ve ilgi için teşekkür ederiz.”
Son dönemde Türkiye’de online kariyer portalları arasında ciddi bir rekabet ve büyüme söz konusu. Sitelerin hem üyeleri artış gösteriyor hem de faaliyet gösterdikleri alanlarda genişleme yaşanıyor. Hal böyleyken Monster’ın Türkiye’den çekilme kararı alması üyelerini oldukça şaşırtmış durumda. Ancak sektör yetkilileri bu durumu Monster’ın daha çok sosyal medya çalışmalarına ağırlık vermiş olmasına bağlıyor.
Gerçekten de Monster bir kariyer portalından çok firmalara Facebook ve Twitter gibi sosyal mecralarda “İK uzmanı” gözüyle destek verme işini yürütüyordu. Bu da son yaşanan gelişmeden sonra kulislerde, Monster’ın tam da bu nedenle zora girdiğinin konuşulmasına neden oluyor. Çünkü Türkiye’de sosyal medya işi çarkı tek başına döndürecek büyüklüğe henüz ulaşmış değil. Üstelik pazarı Kariyer.net ve Secretcv.com gibi firmalar domine ediyor. Hatta kariyer siteleri öyle bir segmente oynuyor ki neredeyse özel istihdam bürolarına rakip olmaya başlamış durumda. Dileriz Monster gelecekte tekrar Türkiye pazarında faaliyet gösterecek cesareti bulur.
Para dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder