30 Ocak 2013 Çarşamba

CeBIT'e yeni partner ülke

CeBIT e yeni partner ülke




Almanya – Polonya Bilişim Teknolojileri Zirvesi 5 Mart 2013'te Hannover'da düzenlenecek. Alman bilişim sektörü birliği BITKOM ve ileri teknoloji sektörünün en önemliği etkinliği olan CeBIT, Doğu komşularını Resmi 2013 Partner Ülkesi olarak adlandırdı.
“Uzun yıllardır Almanya’nın en önemli ticaret ortaklarından biri olan Polonya, aynı zamanda hızlı ve yenilikçi bir ekonomiye sahip" şeklinde konuşan BITKOM Başkanı Dr. Dieter Kempf sözlerine şöyle devam etti:
“Komşumuz, ileri teknoloji sektöründeki şirketler için cazip ve gelecek vaat eden bir pazardır. Alman şirketlerinin giderek artan bu karşılıklı alışverişten kazanacağı çok şey var.” Daha fazla işbirliği, KOBİ’lerin de uluslararası ticari faaliyetlerini geliştirmelerine kesinlikle yardımcı olacaktır.
Deutsche Messe AG’nin CeBIT Yönetim Kurulu Üyesi Frank Pörschmann, konu ile ilgili şu sözleri sarf etti: “Polonya ekonomisi olumlu bir büyüme seyri izliyor. Hatta Avrupa’nın umut ışığı denebilecek bir konumda. Bu nedenle CeBIT 2013’te Polonya’yı Partner Ülkemiz olarak ilan etmekten mutluluk duyuyoruz.
Bu durum, dijital sektördeki çok sayıda nitelikli uzmanı sayesinde muazzam bir potansiyele sahip olan ülkenin, kendisini cazip ve oldukça yetkin bir ticari lokasyon olarak sunması için fırsat niteliğindedir.”
Deutsche Messe ve BITKOM, Polonyalı şirket ve kuruluşlarla yakın iş ilişkileri geliştiriyor. 2013 Partner Ülke konsepti, iki yeni işbirliği sözleşmesine dayanmaktadır. Bu sözleşmelerin birincisi, BITKOM ile Polonya Bilişim sektörü arasında, ikincisi ise Deutsche Messe ile Polonya Ekonomi Bakanlığı arasında imzalandı. Berlin’de demeç veren Polonya Ekonomi Bakanı Dariusz Bogdan ve CeBIT başkanı Frank Pörschmann, dün, ileride gerçekleşecek işbirliğine yönelik bir beyanname imzaladılar.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder