24 Ocak 2013 Perşembe

Yüzde 98 oyla Siemens’e transfer oldu

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Almanya’nın Münih kentinde gerçekleşen Siemens Genel Kurulu’nda oyların yaklaşık yüzde 98’ini alarak Denetleme Kurulu’na seçildi. Ünlü Olimpiyat Stadı’nda 8 bin üyeye tanıtılan Sabancı’nın en fazla oyu alarak seçilmesinin ardından ilk kutlamayı Siemens Yönetim Kurulu Başkanı Peter Löscher yaptı. Hürriyet’in haberine göre yeni adayların tanıtım konuşmasını yapan Siemens Grubu Denetleme Kurulu Başkanı Gerhard Cromme ise uluslararası deneyimi geliştirmek ve kadın üyelerin sayısını artırmak için Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’yı aday gösterdiklerini söyledi. Salonda hazır bulunan Sabancı’dan övgüyle söz eden Cromme, kendisinin uluslararası ilişkilerde önemli katkıları olacağını söyledi. Tüm Siemens hisse senedi sahipleri ile yatırımcı ortakların katıldığı Genel Kurul’da Güler Sabancı, tüm konuşmacıların ilgi odağı oldu. 
Seçimlerle ilgili yapılan ön konuşmalarda denetim kurulunda bulunan üyelerin yerlerini daha genç ve kadın adaylara bırakmasının önemli bir gelişme olduğu vurgulandı. Siemens Grubu’nun genel mali raporlarının açıklandığı genel kurulda, Siemens kuruluşlarının önceki yıla oranla çok az ölçüde gelir kaybına uğradığı vurgulandı. Şirketin 2013 mali yılının ilk çeyreği sayılan Ekim-Aralık tarihinde yüzde 1 oranında gelir kaybı yaşadığı belirtildi.
GÜLER SABANCI İKİNCİ KADIN YÖNETİCİ
Siparişlerin azalmasına rağmen aynı çeyrekte genel cironun yüzde 2 artarak 18,1 milyar euroya ulaştığı açıklandı. Genel kurula katılan onbinlerce Siemens pay sahibi adına konuşan sözcüler ise kâr marjının aynı kalmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını dile getirtiler. Siemens Grubu’nu mali açıdan en fazla zorlayan birimlerin başında güneş enerjisi sektörü ve sipariş sahiplerine teslimiyetinde gecikmeler yaşanan hızlı tren projeleri olduğu vurgulandı.
Merkezi Münih’te bulunan Siemens Grubu’nun denetleme kuruluna giren Güler Sabancı şirket yönetiminde ikinci kadın yönetici oldu. Siemens denetleme kurulunda Trump Şirketi’nin kadın yöneticisi Nicola Leibinger-Kammüller de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder