4 Ocak 2013 Cuma

TÜRKONFED'i bitiren duygusal baskı


TÜRKONFED i bitiren duygusal baskı




TÜRKONFED eski Başkanı Çenesiz'in "TÜSİAD baskısı" nedeniyle istifa etmesinin ardından muhalefet de bıçak gibi kesildi. Başkanlara göre TÜSİAD'ın yaptığı maddi katkı nedeniyle aday çıkmıyor
Anadolulu işadamlarının kurduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'nda (TÜRKONFED) başkanlık seçimleri yaklaşırken, konfederasyona TÜSİAD muhalifi bir başkan arayışı da "duygusal" nedenlerle bitti.
TÜRKONFED'in eski Başkanı Erdem Çenesiz, TÜSİAD'ın "vesayet" kurmak istediğini belirterek istifa etmişti. "Burayı kontrolündeki bir yapı gibi gören zihniyetin kurmaya çalıştığı baskıyı kabullenmiyorum. Bundan kaynaklanan problemler, sağlıklı çalışma ortamını ortadan kaldırmıştır" diye mektup yazarak istifa eden Çenesiz'in ardından bazı işadamları dernekleri bu çıkışa destek vermiş ve erken seçim istemişlerdi.
Erken seçim olması durumunda aday çıkarmaya hazır olduklarını söyleyen işadamı dernekleri, aradan geçen sürede bu arayışı bıraktı.
Başkanlar, Çenesiz'den sonra yönetim kurulu kararıyla başkan olan Süleyman Onatça'nın müstakbel TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz'la arasının iyi olduğunu belirterek "Süleyman Bey marttaki seçimlerde aday olacağını açıkladı" dedi.
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİFED) Başkanı Sıtkı Şükürer, adayın çıkmamasını TÜSİAD'ın her yıl verdiği 100-200 bin liralık katkıya bağladı.
OKASİFED Başkanı Bahadır Saraç da, TÜSİAD'ın istemediği bir adayın seçilmesi durumunda hem konfedarasyonun hem de Anadolu'daki işadamları derneklerinin mali sıkıntıya gireceğini vurguladı.
Saraç "TÜSİAD önemli paralar veriyor. Başka birinin seçilmesi bu desteği azaltır" diye konuştu.
İbrahim Acar/Sabah

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder