17 Ocak 2013 Perşembe

Perakendeyi bu yıl büyük ölçekli evlilikler bekliyor




                                            
Ernst & Young, Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2012 Raporu’nu açıkladı. Raporda 2013'te perakende sektöründe büyük ölçekli işlemlerin gerçekleşme olasılığına vurgu yapıldı...
Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü, her yıl hazırladığı ve bu yıl 11’incisini yayınladığı Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2012 Raporu’nu, bir basın toplantısı ile açıkladı. Ernst &Young Birleşme ve Satın Alma İşlemleri 2012 Raporu aynı zamanda 2013 öngörülerini de ortaya koydu ve Türkiye’nin güçlü konumunun etkisinin süreceğine dikkat çekti.
Raporda, 2013 yılında ölçülü büyümenin kısmen artarak devam edeceği ve iç talebin büyümeye katkısının artacağı ifade edildi. Raporda 2013 yılı için, 2012 yılında olduğu gibi ağırlıklı olarak küçük ve orta ölçekli işlemlerin yoğun olmasının beklendiği, perakende, sağlık ve finans sektörlerinde büyük ölçekli işlemlerin gerçekleşme olasılığının bulunduğu belirtildi.

En fazla hareket beklenen ikinci sektör perakende oldu

Ernst & Young’ın bu rapor dahilinde, Türk iş dünyasının önde gelen isimleri ve üst düzey yöneticileri ile gerçekleştirdiği, 'Türk iş dünyasının birleşme ve satın alma faaliyetlerine bakışı' konulu geleneksel anketinin sonuçları da aynı raporda açıklandı.
Buna göre enerji sektörü yüzde 22’lik oranla katılımcılar tarafından en fazla hareket beklenen sektör oldu. Enerji sektörünü perakende, yiyecek-içecek ve sağlık sektörleri izledi.

'Birleşme ve satın alma işlemleri hız kesmeyecek'

Türkiye’nin, dünyayı saran krize rağmen pozitif ekonomik göstergeleriyle yabancı yatırımcılar için cazibesini devam ettirdiğini belirten Ernst & Young Kurumsal Finansman Bölümü Başkanı Müşfik Cantekinler, 2013 yılında da birleşme ve satın alma işlemlerinin hız kesmeyeceğini düşündüklerini kaydetti.
Cantekinler, şunları söyledi: "2013 yılının, dünyadaki tüm ekonomik sıkıntılara ve çevresindeki politik belirsizliklere rağmen Türkiye’nin, hem ekonomik hem de politik olarak önemli güç ve söz sahibi bir ülke olarak ön plana çıkacağı ve dolayısıyla yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam edeceği bir yıl olacağını öngörüyoruz." 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder