30 Mart 2013 Cumartesi

Şirketlerin en hassas verilerini korumak için son kalesi şifreleme


Kaspersky Lab tarafından her yıl gerçekleştirilen B2B Uluslararası anketine göre ‘şifreleme’, en yaygın kullanılan 5’inci koruma tekniği haline geldi.
2011 yılındaki araştırma sonuçlarında ilk 10 içinde zar zor yer bulan şifreleme, geçtiğimiz yıl ile birlikte şirketlerin oldukça dikkatini çekmiş görünüyor. Ayrıca, firmaların geliştirmek istedikleri güvenlik önlemleri arasında, en yüksek sonucu alan ‘zararlı yazılım koruması’nın ardından da 2’inci sırada şifreleme geliyor. Fakat tüm bu sonuçlara rağmen, şifreleme sistemlerinin bu yıl şirketler tarafından uygulanan en etkili koruma yöntemleri listesinde hala ilk beşe girememiş olduğu görülüyor
Şirket uzmanlarının sadece yarısından azı kritik bilgilerini bu teknolojiye emanet etmiş
Gerçekte şifreleme, savunmanın en son engeli: yasadışı eylemlerde bulunan biri, şirketin BT altyapısına başarılı bir şekilde girdiğinde bile bu son kale, önemli bilgilere erişimi son derece zor bir hale getiriyor. Ancak birçok şirket, şifrelemeyi henüz tam olarak benimseyebilmiş değil. Uzmanların sadece üçte biri (yüzde 36) tam disk şifreleme (aynı zamanda bilgi dizilerinin şifrelenmesi olarak da bilinmektedir) kullanıyor ve yarısından azı (yüzde 44) sadece kritik bilgilerini bu teknoloji ile koruyor. USB sürücüler gibi harici cihazlarda şifreleme ise yüzde 32 oranında kullanılıyor.
Katılımcıların yüzde 34’ü şifreleme işlermlerini karmaşık buluyor…
Çıkan bu sonuç, şirketlerin veri koruma sistemleri uygulanırken karşılaştığı zorluklarla açıklanabilir. Katılımcıların yüzde 34′ü bu işlemleri aşırı karmaşık olarak nitelendiriyor. Kaspersky Lab Baş Teknoloji Yöneticisi Nikolay Grebennikov konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Kurumsal BT altyapısının kapsamlı güvenlik sisteminin içine entegre edilen şifreleme, etkili bir çözüm olabilir. İş çözümlerimiz, tüm kurumsal ağ uç noktalarına esneklik ve yönetimi kolay koruma sağlamaktadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder