18 Mart 2013 Pazartesi

ETBİR Başkanı: Tavuk fiyatları iki kat artacak!!!



ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı artık kanatlı etle kırmızı etin karıştırılamayacağını belirterek tavuk fiyatlarının iki kat artacağını söyledi. PINAR ÇELİK'in haberi


Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı, et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği"ni yorumladı. Tebliğe uyum için firmalara verilen 3 aylık sürenin, 3 Mart 2013 itibariyle dolduğunu söyledi.
Tebliğle birlikte kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmesinin mümkün olmayacağını belirten Bılıkçı, tavuk fiyatlarında iki kat artış beklediğini açıkladı. Bılıkçı, “En yüksek fiyat artışının tavukta olması bekleniyor. Çünkü tavuk ürünlerinin içine mekanik dondurulmuş kıyma denen, bütün tavuk parçalarından arta kalanların kıyılarak konuluyordu. Bu da yasaklandı. Artık tavuğun tüm parçasından ürün yapılabilecek. Tavuğun fiyatı iki katına çıkacak. Önceden 7-8 liraya satın alınan tavuğun fiyatının 14-15 liraya çıkması bekleniyor” dedi.

'Şu an raflarda bulunan ve karışım olan ürünler de toplatılıyor'

Firmalara verilen 3 aylık süreden sonra yeni yönetmelikle birlikte şu an raflarda bulunan ve karışım olan ürünler de toplatılıyor. Yüzde 100 olan tüm ürünlerin ambalajlarında bu ifadenin yer alması şartı getirildi. ETBİR Başkanı Mustafa Bılıkçı, “Geçen yıl çıkan olumsuz haberlerden sonra tüketicinin et sektörüne karşı ciddi bir güvensizliği oluşmuştu. Şimdi artık hile ortadan kalkacak, güvenilirlik artacak” diye konuştu. Tabi bütün bu düzenlemeler aynı zamanda firmalar açısından da ekstra maliyet anlamına geliyor. Yönetmelikle birlikte sektörün 25 - 30 milyon lira zarar edeceğini vurgulayan Bılıkçı, “Çünkü raflarda yönetmeliğe uygun olmayan ürünlerin hepsi toplatılacak ya da içerik yönetmeliğe uygunsa bile ambalaj değişecek” dedi. Bılıkçı et ürünlerinde ise fiyatların en az yüzde 25 oranında artmasını beklediklerini ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder