28 Mart 2013 Perşembe

Islamic Finance News Awards ödülleri açıklandı

Islamic Finance News Awards ödülleri açıklandı

Katılım bankacılığının nabzını tutan Islamic Finance Awards ve Islamic Finance News Awards ödülleri açıklandı.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, her iki çalışmada da Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası ödülünün sahibi oldu.
Katılım bankacılığının yükselen markası Türkiye Finans’ın istikrarlı başarı grafiği, uluslararası sektör profesyonelleri tarafından da yakından izleniyor. Başarılarını ödüllerle taçlandıran Türkiye Finans, geçtiğimiz günlerde katılım bankacılığının önemli iki ödülünün birden sahibi oldu.
 Türkiye Finans, bu yıl 8. kez düzenlenen Katılım Bankacılığı sektörünün en kapsamlı ve tarafsız anketi Islamic Finance News Awards’da Türkiye’deki En İyi Katılım Bankası seçildi.
2007 yılından beri uluslararası ekonomi dergisi World Finance tarafından düzenlenen World Finance Awards da gelişen pazarlarda yenilikçi uygulamaları ödüllendirmeyi sürdürüyor. Bu bağlamda Türkiye Finans, 2012 yılındaki inovatif faaliyetleri sonucu 2013 yılında Türkiye’nin En İyi Katılım Bankası ödülünü almaya hak kazandı.
Aldıkları ödüller hakkında açıklama yapan Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Katılım bankacığı sektörü Türkiye’de istikrarlı ve hızlı bir büyüme sergiliyor. Katılım bankacılığı, şu anda bankacılık sektörünün %5,1’ine sahip. Türkiye Finans olarak 2012 yılında aktiflerde yüzde 30, kullandırdığımız kredilerde yüzde 26, topladığımız fonlarda yüzde 20, özkaynaklarda yüzde 32, kârda yüzde 22,4 büyüyerek yılı 284 milyon TL net kâr ile tamamladık. Sermaye artırımı ve yenilikçi ürün çalışmalarımız ile mükemmel bir performans sergiledik. Sürdürülebilir büyüme politikamız, uluslararası sektör profesyonelleri tarafından da ilgiyle izleniyor, aldığımız ödüller de bunun bir göstergesi” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder