28 Mart 2013 Perşembe

Doğuş Grubu iki dev restaurant markasını daha aldı

Doğuş Grubu iki dev restaurant markasını daha aldı

Yeme-içme sektöründe iki markaya daha Şahenk mührü. İstanbul'un mekanları artık ona emanet

2012'de yeme-içme sektöründe fırtınalar estiren Doğuş Grubu, 2013'e de aynı hızla girdi. D.ream ismiyle yeme içme sektöründe bir restoran zincirleri markası yaratan Doğuş Grubu, bu holdinge iki yeni halka daha eklemek üzere.
İstanbul'un en eski restoran markalarından biri olan Borsa Restoran ile yine İstanbul'un gözde mekanlarından Masa Restoran'ı da satın alma konusunda anlaşmaya varan Doğuş, bu satın alma için Rekabet Kurumu'na başvurusunu yaptı. Rekabet Kurumu tarafından görüşülecek olan bu satın almalar Doğuş Grubu'nun İstanbul'un en gözde mekanlarına bugüne kadar yapılmış en büyük kurumsal yatırımların yeni halkaları olarak nitelendiriliyor.
Doğuş Grubu tarafından eğlence ve yeme-içme sektöründe faaliyet göstermek üzere 2012 yılında kurulan D.ream, uluslararası bir grup ile ortak olmuş ve D.ream; Zuma ve Roka gibi restoran markaları ile çok başarılı operasyonlar yürütmekte olan Azumi Group' un hisselerinin yüzde 50'sini satın alarak bu sektördeki operasyonlarını çokuluslu bir güçle perçinlemişti.
Bu ortaklık sonrasında güçlerini birleştiren D.ream ve Azumi Group, Zuma ve Roka restoranlarını yeni uluslararası pazarlara açmak, yepyeni marka ve konseptler geliştirmek ve farklı coğrafyalarda çoğaltmak üzere işbirliği yapma kararı almıştı.
Nusr-Et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante ve GoMongo markalarını elinde bulunduran ve geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan GQ Bar için de çalışmalarını sürdüren D.ream, İstanbul Doors Grup' a ortak olarak Da Mario, Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca'd'oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens Restaurant, Tom'sKitchen, Tom's Deli, Raika, Wanna Pop markalarını da bünyesine katmıştı.
Borsa ve Masa Restaurant'ın da Rekabet Kurumu'nun izninin ardından Doğuş Grubu'nun çatısı altına girmesiyle İstanbul'un en gözde mekanları D.ream'e emanet olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder