13 Mart 2013 Çarşamba
Karışım bitti, 'yüzde 100' devri başladı!
Bakanlığın firmalara tanıdığı 3 aylık uyum süresinin dolmasıyla birlikte, bundan sonra kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın etle et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırladığı "Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği"nin yürürlüge girmesine ilişkin firmalara verilen 3 aylık uyum süresi 3 Martt 2013 itibarıyla doldu. Yeni tebliğ doğrultusunda, kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmesi mümkün olmayacak. Kırmızı ve kanatlı etlerden elde edilen ürünlerde ancak kendi grubundan karışımlara izin veren tebliğe göre, tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam üretilebilmesi mümkün olacak. Yeni uygulama ile fermente ve ısıl işlem görmüş sucuğa, pastırmaya, dönere, köfteye et kaynaklı olmayan proteinler, nişasta ve nişasta içeren maddelerle soya ve soya ürünleri ilave edilmesi de sona ermiş oldu.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder